Nieuwe manifestatie tegen coronamaatregelen op 19 december: “Tot 100 stewards om onruststokers af te schrikken”

 ©  Olivier Matthys

De beweging ‘Belgium United for Freedom’ wil een nieuwe betoging tegen de coronamaatregelen organiseren. De ‘Mars voor Vrijheid – Acte 3’ is voorzien voor zondag 19 december om 13.00 uur, tussen Brussel-Noord en het Jubelpark.

jvh
Bron: BELGA

De organisatoren hebben een aanvraag ingediend, maar hebben nog geen officiële goedkeuring gekregen. Die zou begin volgende week volgen. Ze hebben maandag ook een vergadering met de politie en de Brusselse burgemeester Philippe Close.

Bij de vorige editie van de reeks manifestaties, die om de twee weken zou moeten plaatsvinden, waren er incidenten veroorzaakt door een kleine groep relschoppers. Vier manifestanten en twee politieagenten raakten gewond.

LEES OOK. Van Zohra tot zorgpersoneel, ook zij protesteerden tegen de coronamaatregelen: “We moeten het virus gewoon laten circuleren” (+)

“Voor de volgende editie zijn 80 tot 100 stewards voorzien om de veiligheid beter te verzekeren en om onruststokers af te schrikken”, aldus Simonjan Sarkis, die de oproep tot manifestatie lanceerde. “We willen meer samenwerken met de autoriteiten. Deze keer zullen stewards een wit hesje dragen. Het idee is ook dat ze de pers mee beschermen, maar dat moet nog verder gedefinieerd worden.”

Bedoeling is om te manifesteren tegen de mondmaskerplicht voor kinderen, de coronapas en de verplichte vaccinatie. “Maar we zijn niet tegen de vaccinatie”, aldus Sarkis nog.

LEES OOK. Waarom was het VRT-logo niet te zien op microfoon tijdens coronabetoging? “Waarschuwing kunnen we toch niet negeren?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen