©  REUTERS

Ex-Bruggeling Danjuma schiet Villarreal voorbij Atalanta naar 1/8ste finales Champions League

Villarreal heeft zich als laatste ploeg geplaatst voor de 1/8ste finales van de Champions League. In een uitgesteld onderonsje met Atalanta zegevierden de Spanjaarden met 2-3.

Vincent Van Genechten

De wedstrijd tussen Atalanta en Villareal werd uitgesteld wegens hevige sneeuwval, maar was wel cruciaal. Beide teams konden na groepswinnaar Manchester United nog doorstoten in het kampioenenbal. En dus dacht Arnaut Danjuma: dit wordt mijn match.

De Nederlandse ex-speler van Club Brugge zette de Europa League-winnaar van 2021 al na amper drie minuten spelen op voorsprong in het ijskoude Bergamo. Nog voor de rust maakte Etienne Capoue een tweede Spaanse goal en in minuut 51 zette Danjuma de 0-3 op het bord.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Boeken toe voor La Dea? Niet helemaal, zo bleek. Ruslan Malinovskyi (ex-KRC Genk) raakte eerst nog de dwarsligger, maar gaf Atalanta met nog twintig minuten te spelen hoop met de aansluitingstreffer. Tien minuten voor tijd maakte Duvan Zapata er zelfs 2-3 van, waarna Luis Muriel de paal raakte voor de thuisploeg. Maar verder kwam Atalanta niet en dus wacht een voortzetting in de Europa League.

Naar 1/8ste finales

Man City (groepswinnaar)

Liverpool (groepswinnaar)

Ajax (groepswinnaar)

Real Madrid (groepswinnaar)

Bayern München (groepswinnaar)

Manchester United (groepswinnaar)

Lille OSC (groepswinnaar)

Juventus (groepswinnaar)

PSG

Atlético Madrid

Sporting Lissabon

Inter

Benfica

Villarreal

RB Salzburg

Chelsea

Naar Europa League

RB Leipzig

FC Porto

Borussia Dortmund

Sheriff Tiraspol

FC Barcelona

Atalanta

Sevilla

Zenit Sint-Petersburg

Europees uitgeschakeld

Club Brugge

Milan

Besiktas

Shakthar Donetsk

Dynamo Kiev

Young Boys Bern

Wolfsburg

Malmö

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.