Jean-Marc Mwema. ©  play4

Jean-Marc Mwema keert toch niet terug in de finaleweken van ‘De slimste mens’

Basketbalspeler Jean-Marc Mwema had normaal volgende week moeten terugkeren in de eerste finaleweek van De slimste mens ter wereld, maar wegens agendaproblemen kan hij er niet bij zijn.

In de eindstand van de reguliere speelweken van De slimste mens ter wereld staat Jean-Marc Mwema (32) op de zevende plaats met vier deelnames, waarvan twee overwinningen. Goed voor een plaats in de finaleweken, maar toch geeft hij verstek. “Wegens agendaproblemen”, zei Erik Van Looy donderdag op het einde van de uitzending. Als speler van de Antwerp Giants haalt hij de opnames niet wegens wedstrijdverplichtingen.

Dat betekent meteen dat er een plaats vrijkomt in de eerste finaleweek en die gaat naar tiende gerangschikte, Youtube-fenomeen Acid. De andere terugkeerders in de komende acht finale-afleveringen zijn hockeyspeler Alexander Hendrickx, intensivist Geert Meyfroidt, viroloog Steven Van Gucht, de Hollandse slimste mens Arjen Lubach, regisseur Anthony Nti, journalist Lisbeth Imbo, radiopresentatrice Gloria Monserez en zangeres Merol.

(jdr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer