Het Achelse driemansblok probeert Petty af te stoppen. ©  Serge Minten

Plus ArtikelVolleybal 

Jan Meertens na nederlaag van Achel: “We misten individuele kwaliteit”

Achel is uitgeschakeld in de Europese Challenge Cup. Na de 3-1 in Spanje, slikten de Noord-Limburgers thuis een 2-3-nederlaag tegen Teruel.

Lars Aussems

LEES OOK. Europees verhaal van Achel zit erop na thuisnederlaag tegen Teruel

Het lijkt Achel maar niet mee te zitten dit seizoen. Naast Tim Verschueren (tweede positieve coronatest) kon coach Jan Meertens in de terugmatch ook geen beroep doen op receptie-hoekaanvaller Van Dyck. “Ward is koortsig opgestaan. Vrijdag krijgt hij de uitslag van zijn PCR-test. Laat ons hopen dat het geen corona is, want dan zijn we hem ook weer een tijd kwijt”, zuchtte de Nederlander. “Mijn spelers hebben hun best gedaan, maar je merkt al snel dat we niet op volle sterkte zijn. Naast het ontbreken van Tim en Ward kwam Brecht Campforts pas uit quarantaine. Ook niet ideaal. Je mist die extra individuele kwaliteit. In dit soort duels moeten wij op de toppen van onze tenen lopen om de tegenstander pijn te doen. Let op, we startten goed en stiekem hoop je dan wel, maar het ontbrak ons aan regelmaat. Die kans mag je Teruel niet geven. Het is gewoonweg een uitstekend team.”

Frustrerend

In afwezigheid van Tim Verschueren startte Sam Gortzak, net als in Spanje, aan de pas. De Nederlander (ex-Groningen) reageerde teleurgesteld achteraf. “Het is frustrerend om te weten dat je mee kunt met het niveau van Teruel, maar dat we te onregelmatig waren. Oké, zij beschikken over veel power, maar op ons best hebben we daar zeker een antwoord op. Soms lukte dat, maar we hielden het niet vol. Extra zonde dat we dan ook nog de tiebreak verliezen. Ook al stond er niets meer op het spel.”

Een schande is de uitschakeling zeker niet. Teruel was topfavoriet. “Toch had ik er meer van verwacht”, baalde de setter, die dus wel mocht proeven van het Europese toneel. “Ik heb met Lycurgus al Europees gespeeld, maar dit tweeluik betekende wel mijn debuut in de basis. Uiteraard was het fijn om te spelen. Anderzijds vind ik het verschrikkelijk voor Tim. Een boegbeeld van deze mooie club, terwijl ik pas kom piepen. Hopelijk zijn we snel weer compleet. We hebben al genoeg pech gehad.” (aula)