Parket in beroep tegen vrijlating Beerschot-fan die vuurpijl gooide naar Antwerp-vak: “Spijt van wat er gebeurd is”

Jorn V. (27), de man die zondag een vuurpijl gooide in het stadion van Beerschot, verscheen vrijdag voor de raadkamer. Die besliste hem vrij te laten onder strikte voorwaarden, maar het Antwerps parket ging in beroep tegen die beslissing.

Het incident gebeurde tijdens de beladen derby tussen Beerschot en Antwerp op het Kiel. Jorn V. liep halfweg de tweede helft het veld op en gooide een vuurpijl in het vak waar de Antwerp-fans zaten. V. kon meteen gearresteerd worden. De onderzoeksrechter hield hem maandag aan voor poging doodslag, poging brandstichting in een onroerend goed met menselijke aanwezigheid en bedreigingen.

Jorn V. verscheen vrijdag voor de raadkamer. Die besliste hem vrij te laten onder zeer strikte voorwaarden. “Mijn cliënt heeft uiteraard spijt van wat er gebeurd is”, reageerde zijn advocaat Xavier Potvin. Het parket ging echter in beroep tegen die vrijlating. Jorn V. blijft dus nog twee weken in de cel, tot hij voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) moet verschijnen.

LEES OOK: Beerschot dient klacht in tegen politiegeweld na stadsderby tegen Antwerp

 sare, jtp

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners