©  Bart Dewaele

Vrouw dringt binnen in Errerahuis en hackt computer, Vlaamse ministerraad moet op andere plaats doorgaan

Afgelopen dinsdag is een vrouw binnengedrongen in het Errerahuis, de plaats waar de Vlaamse regering haar wekelijke ministerraad houdt. Dat bevestigt het parket.

evdg, agy, belga
Bron: VRT NWS

De Vlaamse ministerraad gaat deze week door aan het Martelarenplein en niet in het Errerahuis, de gebruikelijke locatie voor het wekelijkse onderhoud van de negen ministers en de daaropvolgende persconferentie. Reden voor de onverwachte verplaatsing is een mogelijk veiligheidsrisico.

“Dinsdag 7 december is een vrouw omstreeks 17.00 uur binnengedrongen in het Errerahuis”, zegt parketwoordvoerster Sarah Durant. “Ze heeft een boek en een bos gedroogde bloemen ontvreemd. Toen ze werd betrapt door de conciërge, heeft ze de vlucht genomen. De beelden van de bewakingscamera’s worden nu onderzocht om haar te identificeren.”

Volgens de VRT heeft de vrouw mogelijk een computer gehackt, maar daarover heeft het parket geen informatie. Politie en parket onderzoeken de zaak. “Om die reden kunnen we geen verdere commentaar geven, het onderzoek loopt nog”, klinkt het binnen de Vlaamse regering.

De ministers kregen alleszins de goede raad om geen risico’s te nemen en voor een weekje weg te blijven uit het Errerahuis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer