Vooruit-voorzitter Conner Rousseau geopereerd: “Enorm veel pijn, ik ben aan het afzien”

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau werd vorige maand met spoed opgenomen in het ziekenhuis ten gevolge van een cyste op een van zijn nieren. Daar kreeg hij te horen dat een operatie dringend nodig was. De operatie vond woensdag plaats, maar nu blijkt dat het herstel langer zal duren dan gepland.

dvt

LEES OOK. Conner Rousseau over corona, zijn cyste en de bescherming van borelingen: “Ik hoop dat mijn operatie nog kan doorgaan”

“Er is een gezwel van zo’n 10 cm op 5 cm weggesneden. Ook darmen en lever werden geraakt. Dit zorgt voor enorm veel pijn en ik ga eerlijk zijn, ben aan het afzien”, klinkt het op zijn sociale media. Nu volgt er een lange periode van rust.

Naar aanleiding van zijn spoedopname vorige maand kreeg de politicus een tsunami van haatberichten over zich heen. “Ik heb veel steun gekregen, maar ook veel lelijke reacties. Een beetje georganiseerd, denk ik, een deel kwam duidelijk uit extreemrechtse hoek. Er waren mensen die mij dood wensten. Ik vind het mooi dat we van mening kunnen verschillen, het zou anders maar een saaie wereld zijn, maar mensen op spoed dood wensen, dat is een brug te ver. Je kunt er weinig aan doen. Om de zoveel tijd stuur ik een doodsbedreiging door naar de politie”, liet Rousseau eerder weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER