© atv

Antwerp bestraft na wangedrag in Frankfurt: 30.000 euro boete en uitmatch zonder fans

De Europese voetbalfederatie UEFA heeft het Duitse Frankfurt en Antwerp bestraft voor het wangedrag van beide supportersclans. De heenmatch werd al ontsierd door bommetjes, vuurwerk en vechtpartijen. De terugmatch leverde ook tal van ongeregeldheden op in de Duitse tribunes. Antwerp mag bij zijn volgende Europese uitwedstrijd geen fans meenemen. Eintracht Frankfurt zal het in de achtste finales van die Europa League moeten stellen zonder een deel van zijn supporters.

havg
Bron: belga

LEES OOK. Frankfurt-fan raakt zwaargewond bij pyro-aanval uit Antwerp-vak, supportersclans raken opnieuw slaags

Antwerp is dit seizoen uitgeschakeld in Europa, maar als het zich kan plaatsen voor de campagne van volgend seizoen, zal het de eerste uitmatch dus zonder fans moeten afwerken. Bovendien moet de club contact opnemen met Eintracht om de door de fans veroorzaakte schade te vergoeden. Zowel Frankfurt als Antwerp moeten ook een boete van 30.000 euro ophoesten.

Eintracht Frankfurt zal het in de achtste finales van die Europa League moeten stellen zonder een deel van zijn supporters. De UEFA legde een gedeeltelijk stadionverbod op, de tribune achter het doel van Frankfurt, waar de fanatiekste supporters post vatten, moet gesloten blijven.

Tijdens de wedstrijd op 25 november, raakte een toeschouwer ernstig gewond toen een Belgische supporter Bengaals vuur in de menigte gooide. Al voor het incident werd er in het bezoekersvak een enorme hoeveelheid pyrotechnisch materiaal tot ontploffing gebracht. De thuisfans gooiden voetzoekers naar het veld, waarbij verscheidene stewards gewond raakten.

 ©  EPA-EFE

Eintracht plaatste zich als groepswinnaar voor de achtste finales, Antwerp werd Europees uitgeschakeld. Het is nog afwachten hoeveel fans zullen worden toegelaten bij de knock-outwedstrijd in maart, aangezien er coronamaatregelen van kracht zijn. Frankfurt mag voor zijn laatste twee thuiswedstrijden dit jaar in de Bundesliga telkens 15.000 toeschouwers binnen laten.

 ©  REUTERS

 ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Europa League