©  Kris Van Exel

Marc Van Ranst schenkt schadevergoeding van Willem Engel aan vaccinatieprogramma UNICEF: “Dat maakt me blij”

Marc Van Ranst zal de 4.000 euro schadevergoeding die Willem Engel hem na zijn verloren rechtszaak moet betalen, doorstorten naar UNICEF om de COVAX-vaccins te verdelen in ontwikkelingslanden, zo laat de viroloog op Twitter weten.

Wouter van Biezen

Donderdag sprak de correctionele rechtbank in Mechelen viroloog Marc Van Ranst nog vrij voor feiten van laster ten aanzien van de Nederlandse coronascepticus Willem Engel. Die had Van Ranst rechtstreeks gedagvaard omdat Van Ranst hem ‘virusontkenner’ had genoemd in een televisie-interview na een vorig proces.

Bovendien besliste de rechtbank om Van Ranst een schadevergoeding van 4.000 euro toe te kennen voor tergend en roekeloos geding.

Van Ranst kiest er nu voor om dat geld integraal te doneren aan UNICEF. Dat zegt de viroloog op Twitter.

“De 4.000 euro die Willem Engel na zijn verloren rechtszaak aan mij zal betalen, stort ik door naar UNICEF om de COVAX-vaccins te verdelen in ontwikkelingslanden. Zo steunen wappies het vaccinatieprogramma van het VN-kinderfonds. Die gedachte maakt mij blij”, klinkt het.

LEES OOK. Marc Van Ranst opnieuw vrijgesproken voor laster, rechtbank kent hem schadevergoeding toe

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER