Nadine Van Der Linden - Welkom in het weekend
Volledig scherm
PREMIUM
Nadine Van Der Linden - Welkom in het weekend © Pieter-Jan Vanstockstraeten

COLUMN. Zijn vrouwen ruziemakers? Krabben ze mekaar lustig de ogen uit? Of is dat een mythe?

Elke zaterdag blikt onze columniste Nadine Van Der Linden terug op de week. De kritiek op het gewicht van Lotte Vanwezemael in ‘Dancing with the Stars’ doet nadenken over vrouwen, en hoe zij mekaar beoordelen. Is het beeld van de venijnige, ruziemakende dames terecht? Of wordt er gewoon graag op gefocust, omdat mannen een saccochengevecht wel amusant vinden? Het is alleszins een moeilijk evenwicht. Enerzijds wordt van vrouwen verwacht dat ze een front vormen en mekaar steunen, maar in deze wereld is het ook ieder voor zich...

4 reacties

  • Roeland Van de Wal

    2 jaar geleden
    Oppassen hier he.Kan dit nog wel?Mannen en vrouwen vergelijken?Waren die beide niet aan elkaar gelijk?De LGBTQIAPK+ gemeenschap gaan dit niet graag horen hoor.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Mannen zijn niet beter. Die steken slimmere intriges in elkaar. En schieten geniepiger van op afstand in de rug. Vrouwen zijn directer en slaan misschien al eens met de sacoche of roddelen wat.
  • DIRK VAN DESSEL

    2 jaar geleden
    Men kan tal van vrouwen niet meer vreugde bezorgen dan kwaadsprekerij uit te bazuinen over hun "beste viendin"(sic). Vrouwen lijken immer in competitie en vaak in kiiekjes doende om één vrouwelijk slachtoffer te isoleren en te "pikken" als mikpunt. Mannen, kom nooit tussen in vrouwelijke disputen want dan wordt de verguisde Man ineens tot "vijand" gebombardeerd.
  • Anneke Brusselmans

    2 jaar geleden
    Ik vindt toch dat vrouwen onder elkaar veel jaloezie ondervinden roddelen over mekaar , mekaar wat afbreken puur uit jaloezie soms . Ik heb ooit in bouwbedrijf gewerkt met mannen en dat was heel plezant en nooit zever gehad die deden normaal en geen ambras was leuke tijd . En daarna met vrouwen gewerkt en altijd iets roddelen ambras maken erg eigenlijk want waarom och ja is zo zeker hè in probeer met iedereen overeen te komen maar is moeilijk