Radio 2

Daan Dedrie uit Boezinge tovert oude skateboards om tot flesopeners, vaasjes en zelfs eettafels

Dingen recycleren is helemaal in. Ook oude skateboards ontsnappen er niet aan. Daan Dedrie uit Boezinge, bij Ieper, verwerkt skateboards tot flesopeners, vaasjes en zelfs eettafels en ander meubilair.

“Ik had een aantal jaar geleden gezien dat je ringen kon maken uit skateboards”, vertelt Daan Dedrie, zelf ook een skater. “Ik heb dat toen als cadeautje voor mijn vriendin gemaakt en ik ben dat blijven doen.”

Er zit meteen een heel verhaal in. Ieder skateboard, ieder laagje hout heeft al een heel leven gehad.

Daan Dedrie

Skateboards worden gemaakt van multiplex: 7 lagen esdoorn op elkaar. Die verwerkt Dedrie nu tot kleine gadgets en grotere meubelstukken. “Het is leuker dan gewoon naar de houthandel te gaan, hout te kopen en daarmee iets te maken. Als je bij mij iets koopt, zit er meteen een heel verhaal in. Ieder skateboard en ieder laagje hout heeft al een heel leven gehad. Iemand is daar uren mee naar het skatepark geweest, is er kwaad op geworden of net super content als hij iets nieuws had geleerd”, vertelt hij.

Mozaïektafel

De skateboards die hij gebruikt komen van bevriende skaters, maar het grootste deel komt van een indoor skatepark in Wevelgem.

Waar hij zelf het meeste fan van is? “De mozaïektafel”, zegt hij overtuigd. “Dat is een salontafel waarvan het blad gemaakt werd van een tiental skateboards. Niet met de kleuren, maar met de originele graphic van onder. Dat heeft heel veel krassen, want het is de onderkant van het skateboard en dat heeft heel hard afgezien. Het is een van de simpelere dingen die ik gemaakt heb, maar ook één van de mooiste denk ik.”

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen