©  AFP

Zo worden Max Verstappen of Lewis Hamilton wereldkampioen (en waar kan je het volgen)

Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben na 21 grand prixs elk 369,5 punten weten te scoren. Toch staan ze niet samen op kop van de WK-tussenstand, want bij gelijke punten geeft het aantal overwinningen de doorslag. Verstappen heeft er negen, Hamilton acht. De opdracht voor de Brit is dus net iets moeilijker, want wil hij zich een achtste keer tot wereldkampioen kronen, dan moet aan het slot meer punten achter zijn naam staan hebben dan Verstappen .

Verstappen wereldkampioen als…

...hij voor Hamilton finisht, of als beide rijders geen punten scoren. Punten worden behaald door de eerste tien rijders uit de uitslag.

...Hamilton negende finisht, hij tiende én het bonuspunt voor de snelste ronde scoort. Alleen rijders in de top 10 kunnen dat bonuspunt opstrijken.

Hamilton wereldkampioen als…

...hij voor Verstappen finisht en bij de eerste 10 eindigt. Als Hamilton als negende finisht en Verstappen als tiende, mag Verstappen niet het bonuspunt voor de snelste ronde scoren.

Lewis Hamilton in Abu Dhabi: de Brit passeert zelden onopgemerkt. © ISOPIX

Ook laatste vrije training live op Vlaamse tv

Voor deze unieke seizoensfinale doet PlaySports een extra inspanning: ook de vrije training op zaterdagochtend (11u) wordt live uitgezonden op PlaySports Open. ’s Namiddags (14u) volgen dan de kwalificaties, met een voorbeschouwing om 13u40, opnieuw op PlaySports Open. Voor de race op zondag (start om 14u, voorbeschouwing om 13u30) kan u live terecht op PlaySports 2. In de vooravond (rond 17u30) wordt op Eén een samenvatting van de race getoond. (gve)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer