© RDr

Natuurhulpcentrum

Leeuw Simba uit Russisch bordeel komt aan in Natuurhulpcentrum

Oudsbergen -

Vandaag kwam Simba uit Rusland toe in het Natuurhulpcentrum. Het diertje werd als piepklein welpje (2,5 maand oud) aangetroffen in een bordeel in de voorstad van Moskou. Hij was er erg aan toe en kreeg de eerste dagen de nodige verzorging in een honden- en kattenasiel. Daarna verhuisde Simba naar een opvangcentrum ter plaatse: het Wild Nature Hospital in Moskou.

RDr

Omdat hij daar op lange termijn niet kon blijven engageerde de Engelse organisatie ‘Born Free’ zich ertoe de leeuw (ondertussen 1,5 jaar oud) op te vangen in één van hun sanctuaries. Maar omdat het erg moeilijk is om vanuit Rusland een leeuw rechtstreeks te transporteren naar zo’n eindopvang, werd de hulp van het Natuurhulpcentrum gevraagd. Het Natuurhulpcentrum fungeert daarbij als tussenstap om de definitieve verhuis te faciliteren.

Deze reddingsactie is een samenwerking tussen drie organisaties in 3 verschillende landen: Wild Nature Hospital in Rusland, Born Free in UK en Natuurhulpcentrum in België. Dergelijke samenwerkingen zijn absoluut nodig om wilde dieren in nood de beste zorgen en opvang te bieden. Het is voor het Natuurhulpcentrum al de 21e leeuw die in Oudsbergen tijdelijk onderdak krijgt.

Simba in zijn transportkist. ©  RDr

LEES OOK. Leeuwtje uit Russisch bordeel onderweg naar Natuurhulpcentrum

 © Instagram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer