Merckx-Ocana en Ali-Frazier zijn twee van de meest legendarische sportrivaliteiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Merckx-Ocana en Ali-Frazier zijn twee van de meest legendarische sportrivaliteiten. © Photo News-AP

Verstappen en Hamilton zijn niet de eerste sporters die botsen: 10 van de meest bittere rivaliteiten uit de geschiedenis

SportKwaad bloed. Ook in de sport blijft er soms wat hangen. Soms zelfs letterlijk. Naar aanleiding van de bitsige tweestrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tien beruchte rivaliteiten tussen topsporters. “Er waren momenten dat ik hem wilde wurgen.” 

6 reacties

  • Moreno Tecchio

    2 jaar geleden
    Moser vs saronni , coppi vs bartali , Rossi vs biaggi , Liboton vs stamsnyder enz . Heel de sportgeschiedenis leeft ervan en maar goed ook .
  • Jurgen Aerts

    2 jaar geleden
    Lemond - Fignon .
  • Danny Debbaut

    2 jaar geleden
    Nederland - Duitsland : de eeuwige rivalen in het voetbal met een (triestig en verwerpelijk) hoogtepunt op het W.K. 1990 met Rijkaard en Völler als "protagonisten" .. Beide "nette" heren werden later nog even bondscoach van hun eigen land .. "Gelukkig" stopte Frank na 2 jaar in 2000; waarna "der Rudy" in datzelfde jaar begon aan een 4 jarige "ambtstermijn" Wat zou het "mooi" geweest : beide heren gelijktijdig als bondscoach ..😄😄
  • Dennis De Cat

    2 jaar geleden
    Magic johnson vs Larry Bird (wel is waar vrienden maar in de sport grote rivalen)
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Een echte titanenstrijd moet gaan tussen kleppers van hetzelfde niveau, en liefst met een eigen stijl en persoonlijkheid. Dat was zo bij Ali tegen Frazier, Borg versus McEnroe, Lewis tegen Johnson - maar die was gedrogeerd. En dus ook bij Hamilton en Verstappen. Of Van Aert en Van der Poel. Merckx valt daar buiten omdat hij geen tegenstander van hetzelfde formaat had.