©  AFP

PREMIER LEAGUE. Salah gunt Gerrard geen terugkeer naar Anfield in stijl, Chelsea in extremis voorbij Leeds

Manchester City heeft zaterdagmiddag met het kleinste verschil gewonnen van het Wolverhampton van Rode Duivel Leander Dendoncker. Raheem Sterling scoorde het enige doelpunt vanop de stip tegen een tienkoppig Wolverhampton. Dendoncker speelde 78 minuten.

Thomas Cami

Wolverhampton leek zonder kleerscheuren de rust te halen, tot Raul Jimenez zich van zijn domste kaart liet zijn in de blessuretijd. Eerst beging de Mexicaan een fout wat hem op geel kwam te staan, nadien ging hij niet uit de weg voor de vrije trap van Manchester City, wat hem meteen een tweede gele kaart opleverde.

City had dus het numerieke overwicht in de tweede helft, en verzilverde dat ook: in de 66ste minuut ging de bal op de stip na een handsbal van Joao Moutinho, Sterling faalde niet.

Liverpool - Aston Villa: 1-0

Ook Liverpool won zaterdag met het kleinste verschil. De wedstrijd stond in het teken van de terugkeer van Liverpool-legende Steven Gerrard naar Anfield, maar de ex-international van Engeland kon als coach van Aston Villa geen punten meegraaien. Mohammed Salah zorgde in de 67ste minuut voor het enige doelpunt van de partij vanop de stip, nadat Mings de Egyptenaar onderuit had gehaald.

Chelsea - Leeds United: 3-2

Ondanks zijn doelpunt in de Champions League tegen Zenit, startte Lukaku opnieuw op de bank bij Chelsea voor de wedstrijd tegen Leeds. Havertz blijft zo de voorkeur krijgen op de Belgische topschutter aller tijden. Chelsea had het lastig tegen een stug Leeds, dat op het halfuur vanop de stip zowaar op voorsprong kwam via Raphinha. Leeds leek de rust te gaan induiken met een voorsprong, maar dat was buiten Mason Mount gerekend: de Engelse international lukte in de 42ste minuten de gelijkmaker.

Nog voor het uur zette Chelsea de scheve situatie helemaal recht wanneer Jorginho er met een penalty 2-1 van maakte. Maar toch was de wedstrijd niet gespeeld: in de 83ste minuut zorgde de 19-jarige Joe Gelhardt toch nog voor een onverhoopt punt voor de bezoekers.

Leeds leek op weg naar een stunt, maar toch ging het nog mis: in de blessuretijd werd Rüdiger onderuit gehaald in de 16, en Jorginho lukte vanop de stip de beslissende treffer. Lukaku viel in de 87ste minuut in.

Arsenal - Southampton: 3-0

Geen Aubameyang bij Arsenal: de topspits zat niet in de selectie omwille van ‘disciplinaire redenen’. Lacazette nam zijn plaats in, en bedankte: na 21 minuten schoot de Fransman The Gunners op voorsprong tegen Southampton. Op het halfuur was de wedstrijd al gespeeld: Martin Ødegaard scoorde de 2-0. De Noor scoorde zo al drie wedstrijden op rij. In de tweede helft deed Gabriel nog helemaal de boeken toe: 3-0. Sambi Lokonga viel in de 81ste minuut in, maar speelde geen rol van betekenis. Arsenal springt naar de vijfde plaats in het klassement en telt 26 punten, 10 meer dan Southampton.