Arbeidseconoom Stijn Baert - CD&V-voorzitter Joachim Coens.
Volledig scherm
PREMIUM
Arbeidseconoom Stijn Baert - CD&V-voorzitter Joachim Coens. © Wannes Nimmegeers / Vincent duterne - photo news

CD&V wil iedereen keuze laten tussen 62 en 67 op pensioen te gaan. Arbeidsexpert Stijn Baert: “Geen goed idee”

Op een digitaal congres heeft een grote meerderheid van CD&V-leden het voorstel goedgekeurd om werknemers de keuze te laten om tussen 62 en 67 jaar op pensioen te gaan. Al zal wie eerder dan 67 jaar op pensioen wil gaan, daar wel voor moeten inleveren. “Geen goed idee”, zegt arbeidsexpert Stijn Baert.

457 reacties

  • Adrien beyls

    2 jaar geleden
    Iedereen 42jaar effectief werken. Beperken van gelijkgestelde dagen. Ambtenarenpensioen gelijkstellen met wettelijk pensioen. Enkel nog bonus voor wie nachtwerk doet. Al de andere achterpoortjes toe. En wie langer dan die 42 jaar wil werken belasten op zijn verdiensten.
  • willy vangeel

    2 jaar geleden
    Bij de vrt waren er velen die op pensioen moesten op 65. Ik begrijp niet waarom je niet zou mogen verder werken als de job en je gezondheid het toelaten.
  • Dirk Nobels

    2 jaar geleden
    Gewerkte jaren nemen als maatstaf. Iedereen ’t zelfde...
  • Hilde Beckers

    2 jaar geleden
    Intelligente man.
  • An Vanden Bossche

    2 jaar geleden
    intussen is al gelekt wat de CD&V aan het bekokstoven is inzake de 'grote fiscale hervorming.' Het blijken weerom belastingverhogingen te zijn. Zo bijvoorbeeld zou men bij verkoop de 'meerwaarde' op een huis willen belasten aan 25%. Eerst afpakken en daarna wat pensioenaalmoezen geven. O ja de kansarmen en lage inkomens eerst zeker, de rest kan meer betalen.