©  AFP

Max Verstappen deelt rivaal tik uit met polepositie: “Dit is een geweldig gevoel, maar de race van zondag blijft het belangrijkste”

Max Verstappen heeft in Abu Dhabi de polepositie veroverd na een bloedstollende kwalificatiesessie. De Nederlander deed beter dan titelrivaal Lewis Hamilton, en duikt dus met een voordeel de laatste race van dit seizoen in. Zondag om 14 uur start de ontknoping van het Formule 1-seizoen.

De Telegraaf

LEES OOK.Max Verstappen verslaat Lewis Hamilton in bloedstollende strijd voor de polepositie in Abu Dhabi

De Nederlander kon zijn allerlaatste rondje in de kwalificatie zelfs afbreken, omdat de snelste kwalificatietijd toen al binnen was. “Dit is een geweldig gevoel. De auto was gedurende de kwalificatie een stuk beter”, aldus Verstappen. „Ik ben hier heel blij mee. Zeker gezien de vorm van hen (Mercedes, red.) de laatste weken. Ik kijk uit naar de race van morgen, dat is natuurlijk het belangrijkste.”

Verstappen start zondag op de zachtste band. Hamilton, op de hardere medium-band, begint naast hem vanaf de eerste rij. Verstappen: “Ik voelde me goed op beide banden. In de avond is het wat koeler, dus dat maakt het iets makkelijker voor de softs. Het wordt belangrijk om een goede start te hebben en van daaruit gaan we ons best doen. Dan zien we wel waar we eindigen.”

Hamilton toonde zich sportief. Hij weet dat er nog niets is verloren. “Het was een heel sterke ronde van Max. Ik had ook een goede laatste ronde, maar ik kon gewoon niet sneller”, stelde de Brit. „Maar goed, we staan nog steeds op de eerste rij en op een andere band. Ik kan zien waar hij is, dus daarop kunnen we dan anticiperen.”

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1