© LUMA

Vader die zoontje wilde ontvoeren schuldig aan inbraak bij schoonouders

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft woensdag een jonge vader schuldig bevonden aan inbraak bij de grootouders van zijn zoontje. Hij forceerde samen met een kompaan het slot van de voordeur in een poging zijn zoontje uit het huis te ontvoeren. Zijn kompaan werd vrijgesproken.

De toenmalige vriendin van de man had 10 dagen voor de feiten met hun zoontje de echtelijke woning verlaten, naar eigen zeggen omdat ze veelvuldig het slachtoffer werd van huiselijk geweld. De man had sindsdien zijn zoontje, dat op het moment van de feiten 11 maanden oud was, niet meer gezien. Hij besloot het kind bij diens grootouders op te halen.

De nacht van 1 op 2 maart vorig jaar ging hij met medebeklaagde naar het huis in Heist-op-den-Berg en poogde het slot van de voordeur open te breken. Toen binnen een licht aangestoken werd, sloegen de twee op de vlucht. Onder impuls van zijn moeder ging de vriend zich kort nadien aangeven bij de politie en bekende hij de feiten. Doordat hij vlot meewerkte aan het onderzoek en de jonge vader duidelijk de initiatiefnemer van de “ontvoering” was, werd de vriend vrijgesproken.

Doordat op het moment van de feiten nog geen ouderschapsregeling was uitgewerkt over het jongetje, hadden vader en moeder beiden het ouderlijk gezag. Daarom kan men voor de 20-jarige vader niet spreken van poging tot ontvoering en werd hij enkel aan de inbraak schuldig bevonden. De man krijgt probatieopschorting gedurende drie jaar en moet zijn ex-schoonouders elk 1.000 euro betalen. De moeder van het zoontje krijgt 2.500 euro schadevergoeding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer