Alba vraagt op Teen Choice Awards om het geweld te stoppen

Op de Teen Choice Awards in Los Angeles hebben niet de winnaars van de prijzen de show gestolen, maar was het actrice Jessica Alba die opviel. Zij riep op het podium de kijkers op om de hashtag #StopTheViolence te gebruiken. "Het blijft gebeuren, dit moet stoppen", zei ze vastberaden.

Alba werd op het podium omringd door tieners die zelf al met geweld te maken kregen. "Vanavond staan we samen met deze tieners om een oproep te lanceren voor vrede", sprak Alba het (tv-)publiek toe.

Die oproep werd kracht bijgezet door zanger en tekstschrijver Ne-Yo die het nummer "What's going on" van Marvin Gaye bracht.

En de surfplanken...

Uiteraard werden er ook prijzen uitgereikt. Grote winnaar is "Pretty little liars" geworden. Voor het tweede jaar op rij wist de tv-serie zes awards -in de vorm van een surfplank- binnen te rijven. De serie won in de categorieën beste acteur, beste actrice, beste drama, beste schurk, beste chemie en beste scène.

Voor muziek gingen de prijzen naar Justin Bieber, zijn ex Selena Gomez en One Direction. Justin Timberlake kreeg een speciale award, de Decade Award voor zijn inzet van de afgelopen tien jaar.

Opvallend: Kim Kardashian ging met lege handen naar huis. Selena Gomez daarentegen werd beste Instagrammer, Ariane Grande beste selfienemer en Kylie Jenner beste Snapchatter.

Meest gelezen