©  Play4

Dancing with the Stars

Vriend Nina Derwael supportert vanop voetbalveld: “We proberen elkaar kracht te geven”

Sint-Truiden -

Als Pieter Timmers de verliezer van de eerste liveshow van ‘Dancing with the Stars’ was, dan was Nina Derwael (21) de winnares. De Truiense turnster eindigde opnieuw bovenaan het klassement en zat na afloop meteen de voetbalwedstrijd van haar vriend te volgen.

Nele Coune

Nina met danspartner Simone. ©  Play4

Vorige week imponeerde Nina Derwael iedereen met haar tango. Die leverde haar vier achten van de jury én een eerste plek in het klassement op. Zaterdag wist ze die plek vast te houden dankzij een energieke jive waarbij haar benen en bruine lokken in het rond vlogen. “Voor ons ging het niet over die eerste plek. We wilden ons gewoon amuseren en een mooie dans laten zien”, vertelt de turnster achteraf.

LEES OOK. Nina Derwael over haar sexy tango in ‘Dancing with the stars’: “Mijn vriend grapte: ‘Als het maar niet té tof wordt!’”

De hoogste score van de avond ging naar Nora Gharib. Nina moest in vergelijking met vorige week twee puntjes prijsgeven. “Het waren twee volledig verschillende dansen en die mag je niet vergelijken. Ik ben heel tevreden met de punten en ook met de werkpunten die ik heb meegekregen. Vorige week hadden ze niet veel kritiek. Ik ben blij dat ik nu iets heb meegekregen waaraan ik kan werken, zodat ik dat hopelijk kan verbeteren. Dat is een beetje die topsportmentaliteit. Ik heb graag dat mensen mij opbouwende kritiek geven. Vorige week had Joanna mij gevraagd om iets meer inleving te tonen en dat heb ik deze week dan ook gedaan. Nu is er nog een werkpuntje (volgens Jan Kooijman mag ze haar bovenlichaam nog iets soepeler bewegen). Het is alleen maar zo dat je blijft vooruitgaan. En daarnaast is het ook wel fijn om eens complimenten te krijgen voor iets anders dan mijn sport.”

LEES OOK. Jury zet Pieter Timmers schaakmat in ‘Dancing with the Stars’: “Ik ben erg teleurgesteld”

Knallen

Terwijl de kandidaten na afloop nog wat napraten, heeft Nina haar smartphone al in de hand. “Siemen (voetballer in Zwolle en de vriend van Nina, nvdr.) is nu aan het spelen. Zijn match begon om 21 uur, dus hij zal de aflevering erna wel bekijken. Ik vind het spijtig dat hij niet hier kan zijn, maar ik vind het ook spijtig dat ik niet bij hem kan zijn. Maar we zijn allebei topsporters, dus we weten hoe het is. Dit is ook niet de eerste keer. We proberen kracht uit elkaar te halen. Ik heb hem voor de show nog even gehoord. We hebben nog gebeld om elkaar goede moed te geven om te knallen. Bij mij is het gelukt. Hopelijk bij hem ook. Het is nog 0-0, maar de match is nog niet gedaan.” (PEC Zwolle verloor uiteindelijk met 0-1 van Fortuna, nvdr.)

LEES OOK. Nora Gharib krijgt hoogste score voor emotionele wals: “Ik heb ervan wakker gelegen”

Nina samen met haar vriend Siemen Voet. ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer