Gentse liberalen maken inkomsten ook bekend

© fvv/dodi

De Gentse Open Vd heeft woensdag een lijst bekendgemaakt met alle vergoedingen en mandaten van de liberalen in de Gentse gemeenteraad. Dat was vorige week beloofd. In de lijst zijn ook de inkomsten van Geert Versnick opgenomen. De provinciaal gedeputeerde verdiende in 2015 zo'n 113.000 euro.

Bert Staes

Het bestuur van Gent beloofde vorige week na de PubliPart-affaire unaniem om alle mandaten en de bijhorende vergoedingen bekend te maken. Nadat de socialisten en Groenen dat al deden vorige week, hebben nu ook de Gentse liberalen een lijst met hun vergoedingen en mandaten bekendgemaakt.

"Het is een open oefening", zegt fractieleider Sami Souguir. "We hadden ons aangesloten bij het voornemen om alles in volledige transparantie bekend te maken. Het is wat zoekwerk geweest, maar wij wilden gewoon alles geven."

Verwarrend is wel dat de liberalen een andere mannier hanteren om hun inkomsten bekende te maken dan de Gentse sp.a en Groen. Ze maken alle inkomsten die ze in 2015 kregen uit hun politieke mandaten bekend, op jaarbasis. De bedragen zijn inkomsten waar het geld dat de mandatarissen afdragen aan de partij, zo'n 6 procent, al is afgetrokken.

"Simpel, wat heeft men in 2015 na een jaar politiek werk op zijn rekening gekregen", zegt Souguir. Mandaten uit privébedrijven, zoals de Optima Group waarin Geert Versnick zetelde in 2015, zijn niet in de lijst opgenomen.

De bedragen zijn nettobedragen per jaar, na een partijafdracht van zo'n 6 procent. De bedragen zijn berekend op basis van de belastingsfiches van het jaar 2015.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen