©  BELGA

Wout van Aert had sneeuwpret in Val di Sole: “Italianen weten hoe ze de show moeten verzorgen”

Wout van Aert (Jumbo-Visma) wist een drie op drie te scoren in de wereldbekermanche in Val di Sole. Koud en ondergesneeuwd, maar de Belgisch kampioen was tevreden.

Laurens Van Heuverswijn

LEES OOK. Drie op een rij! Ook in de sneeuw soleert Wout van Aert naar de zege

De start was chaotisch, besefte Wout van Aert. “Ik startte op de tweede rij, maar ik wist dat het heel belangrijk was om goed in het veld te duiken. Alleen had iedereen dat goed begrepen. De eerste bochten was het wringen, maar daarna kon de strijd beginnen eens ik in de top vijf zat. Op de schuine strook langs het water probeerde ik de hele tijd te rijden, ja. Tegen beter weten in misschien, want de strook was vertrappeld door renners die er liepen. Het spoor was door voetstappen niet meer te herkennen.”

Toch ging ook Van Aert nog een keertje in de fout tijdens zijn solo. “Dat hoort erbij. Zeker naar de laatste ronden toe is concentratie lastig en is het moeilijk om geen fouten meer te maken. Maar al bij al heb ik goed stand gehouden. Dat Michael Vanthourenhout het dichtst bij mij bleef, was voor mij geen verrassing. Het is een technische renner, en op dit parcours waren er maar een paar stroken waar je echt goed kon doorrijden. Het was een kwestie van een opening creëren met hem en dan de foutjes te beperken. Ik vind dit parcours geslaagd. Er waren veel Italianen op de afspraak, en die weten hoe ze de show moeten verzorgen. Ik heb er enorm van genoten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden