Waanzinnig einde: Max Verstappen is wereldkampioen na historisch duel met Lewis Hamilton in laatste ronde

Formule 1De kroonprins neemt over. Max Verstappen (24, Red Bull) is voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen in de Formule 1. De Nederlander met Belgische roots rekende in het epische slotstuk van Abu Dhabi af met grote rivaal Lewis Hamilton (36, Mercedes). En of het een bloedstollend, historisch duel was. Tot vijf ronden voor het einde leek Hamilton op weg naar zijn achtste titel. Tót er een safety car op de baan kwam. Verstappen haalde nieuwe banden op, dichtte dankzij de safety car het gat met Hamilton én ging er in een onwaarschijnlijke slotronde over. De controverse was niet ver weg - of hoe de wedstrijdleiding ook z’n zegje deed in de titelstrijd. 

251 reacties

  • Ricardo Paulssen

    2 jaar geleden
    Karel van Biezen, denk toch eens na beste man, Max zou dat risico zeker niet nemen wetende dat het strafpunten gaat opleveren. Dat is vooraf zeer duidelijk gemaakt. Je kunt niet alles op zijn rijden afschuiven, ook Hamilton kan er wat van maar dat zien Hamilton fans nooit
  • Ricardo Paulssen

    2 jaar geleden
    En dat mag beste Ronny, Massi is als racedirecteur de enige die de reglementen die overigens niet in beton zijn gegoten te overrulen. Dat is altijd zo geweest.
  • Bert De Bruin

    2 jaar geleden
    De 25 gratis cadeaupunten die Hamilton kreeg op Silverstone hebben hem niet geholpen. Dit heet karma.
  • marie polfliet

    2 jaar geleden
    Ham was van de kaart door dit einde maar bleef kalm zoals een gentleman betaamt. Denk dat bij Schumacher de stoppen waren doorgeslagen wat ook begrijpelijk zou zijn. Tot volgend seizoen !
  • Toran Korshnah

    2 jaar geleden
    Verstappen was tactisch de beste.