Doel 4 en Tihange 3 zijn de jongste kerncentrales van ons land.
Volledig scherm
Doel 4 en Tihange 3 zijn de jongste kerncentrales van ons land. © EPA

Werknemers Engie: “Kerncentrales kunnen wel open blijven”

De twee jongste kerncentrales in ons land kunnen technisch wel degelijk langer open blijven dan 2025. Dat zegt een groep van meer dan 80 mensen, hoofdzakelijk werknemers van Engie, de uitbater van de centrales. 

274 reacties

  • Stef De Vos

    2 jaar geleden
    Alexander en Tinne, weet ook dat volgens de laatste politieke peiling van HLN/VTM/RTL/Le Soir zowat 63 % van de Belgen voorstander is voor de verderzetting van de kerncentrales (waaronder een meerderheid van de liberalen) en 15 % voorstander is van de kernuitstap. Zijt u beiden nog bij de tijd of denken jullie nog in de trant van 2000? Als premier zit u inzake kernenergie op het tegenspoor van uw collega's in NL, FR, DK, UK e.a. onder druk van een Groene minister die voor meer CO2-uitstoot is.
  • Marcus Vadis

    2 jaar geleden
    De volgende verkiezingen is het finaal gedaan met Groen, read my lips!
  • Roger De Volder

    2 jaar geleden
    Het is een en en verhaal, en groene en kernenergie en gas, dan heb je een mix die ten allen tijden aan de vraag kan voldoen en kan je schakelen tussen de verschillende bronnen. Daar moet je geen hogere studies voor hebben gedaan.
  • RDC RDC

    2 jaar geleden
    In nederland komen er 2 nieuwe bij
  • Brigitte Thiery

    2 jaar geleden
    En wat met al die windmolens en gezinnen met hun zonnepanelen. Staat men toch al veel verder? Helpen deze ook niet...De lampen op autosnelwegen zijn ook al weg. En dat ze òôk eens de lichten van de vitrine's winkels, gebouwen enz... uitdoen als de mensen slapen. Enz...