Deze week grijs maar overwegend droog weer verwacht

De week begint onder een grijze hemel. Het blijft maandag wel overwegend droog. De maxima schommelen tussen 4 of 5 graden in de Ardennen en 10 graden in het westen van het land.

Saar Van Olmen
Bron: Belga

Ook aan het begin van de nacht van maandag op dinsdag blijft het overwegend bewolkt, al zijn enkele bescheiden opklaringen mogelijk. Aan het einde van de nacht wordt het zwaarbewolkt met lichte regen vanaf het westen. De minima dalen tussen 2 en 3 graden in de Ardennen en 7 of 8 graden in het westen.

Dinsdag verwacht het KMI veel wolken met wat lichte regen. In het noordwesten kunnen er in de namiddag eventueel enkele opklaringen voorkomen. Het blijft wel aanhoudend zacht voor de tijd van het jaar, met maxima tussen 5 en 11 graden.

Vanaf woensdag wordt het rustig en overwegend droog, maar vaak bewolkt. Het wordt stilaan minder zacht. Het kwik haalt die dagen nog maximaal 8 à 9 graden. Tijdens het weekend verandert er weinig en wordt opnieuw grijs en overwegend droog weer verwacht, met maxima in het centrum rond 6 of 7 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER