Radio 2

Politie arresteert 5 mensen bij grootschalige actie op doortrekkersterrein in Heule

De politie voerde maandagochtend een grote actie uit op het doortrekkersterrein langs de Ringlaan in Heule bij Kortrijk. Agenten vielen het terrein binnen in het kader van een groot onderzoek naar diefstallen van juwelen en diamanten. Vijf bewoners werden opgepakt en de politie trof meerdere wapens, juwelen en cash geld aan.

De grootschalige politie-inval kadert in een gerechtelijk onderzoek naar zware diefstallen in de regio, maar ook elders in ons land, zegt het parket. 

“Het kwam erop neer dat oudere, welstellende dames eerst geobserveerd werden door de daders en erna gevolgd werden tot thuis. Daar werden op een heel agressieve manier dure juwelen afgepakt. De mensen werden geslagen, gestampt, de ringen werden afgeknipt, er werd peperspray gebruikt en gedreigd met een mes”, beschrijft Tom Janssens van het parket West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.

Wapens, juwelen en cash geld

Enkele tientallen agenten van de Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen, de federale wegpolitie, het federale interventiekorps, politiezone VLAS (met droneteam en hondensteun) vielen het doortrekkersterrein langs de R8 maandagochtend rond 5 uur binnen en doorzochten caravans en auto's. 

Uiteindelijk werden vijf personen opgepakt. Tijdens de huiszoekingen werden wapens, juwelen en grote sommen cash geld aangetroffen.

Radio 2

Het doortrekkersterrein is al langer onderwerp van discussie. In september kondigde het Kortrijkse stadsbestuur nog strengere maatregelen aan om de overlast te verminderen.

Radio 2

Meest gelezen