“Beleg niet in tech en cryptomunten”, raadt topinvesteerder Rich Bernstein aan

Institutionele belegger Richard Bernstein, decennialang een vooraanstaand figuur op Wall Street, heeft opnieuw zijn vrees over populaire activa, zoals tech-aandelen en cryptomunten, uitgesproken. Hij zegt dat het risico van een ineenstorting op beide markten zeer reëel is. Daarom is het beter om er niet in te investeren.

Waarom is dit belangrijk?

Rich Bernstein is een van de 57 analisten in de Institutional Investor Hall of Fame.

De CEO en directeur van Richard Bernstein Advisors waarschuwt voor deelname aan de roetsjbaanrit die de aandelenmarkt is. “Aan de ene kant hebben we alle wat ik zou noemen de zeepbelactiva: technologie, disruptieve innovatie, cryptomunten. Aan de andere kant van de wip, heb je letterlijk al het andere in de wereld. Ik denk dat als je kijkt naar 2022 tot 2023, je op de andere kant van de wip wilt zitten”, stelde Richard Bernstein op zakenzender CNBC.

“Grootste financiële zeepbel in de geschiedenis”

Rich Bernstein waarschuwt voor de sectoren die het meest kans maken op het ontstaan van een zeepbel. Hij zegt dat dit het geval is voor technologie en cryptomunten. In het eerste geval is hij van mening dat de meeste investeerders zich niet realiseren dat het vele jaren zal duren voordat hun investering in technologie rendabel wordt. Velen kunnen dus uiteindelijk hun kapitaal terugtrekken, waardoor de markt zou kunnen kelderen.

Wat cryptomunten betreft, is Rich Bernstein nog steeds niet van mening veranderd. “Cryptovaluta’s zijn de grootste financiële zeepbel in de geschiedenis”, zei hij. Hij speculeert dat Bitcoin tot 90 procent van zijn waarde kan verliezen, net als toen de tech-zeepbel barstte in het begin van de jaren 2000.

De energiesector, een echte kans

De verschillende tekorten in sommige sectoren kunnen kansen bieden voor beleggers, aldus Rich Bernstein. Daarom adviseert hij te investeren in de energiesector. Hij wedde er al op in 2021 en herhaalt zijn advies voor 2022. Het Energy Select Sector SPDR-fonds, het oudste exchange-traded fund (ETF) dat zich richt op de energiesector, is tot nu toe dit jaar met 51 procent gestegen.

“De laatste keer dat de FCF (free cash flow) prestaties voor de energiesector zo hoog waren ten opzichte van de markt of de techsector was tijdens de techbubbel, en energie presteerde een decennium lang beter dan de markt”, schreef Bernstein in een notitie die naar CNBC werd gestuurd.

(lb/evb)

Meer