Waalse boeren gaan dinsdag opnieuw actievoeren

Zo ging het er bij de vorige betoging aan toe. ©  BELGA

De Waalse boeren gaan dinsdag opnieuw actievoeren om te protesteren tegen het nieuwe Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Het gaat om een initiatief van de Waalse Landbouwfederatie (FWA). De boerenorganisaties willen onder andere dat het familiale bedrijfsmodel ook in de toekomst kan blijven bestaan.

Bron: BELGA

Eerder werden er al verschillende manifestaties gehouden in Namen, de zetel van de Waalse regering die het eens moet geraken over de accenten die Wallonië in het kader van het GLB wil leggen voor de periode 2023-2027. Ook vorige vrijdag was er protest. Toen werden voornamelijk rotondes bezet. Dinsdag willen de landbouwers verspreid over heel Wallonië van 10 tot 13 uur actievoeren aan de opritten van snelwegen en op drukke verkeersassen.

Diezelfde dag is er in Namen ook een mars van ImPAACte, een coalitie van vijf milieuverenigingen (Natagora, WWF, Greenpeace, Inter-environnement Wallonie en Nature Progrès) en de Nationale Unie van Belgische Agrobiologen (UNAB). Zij pleiten voor “een Waals GLB dat de landbouw, de natuur, het klimaat en de burgers met elkaar verzoent”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen