Direct naar artikelinhoud
NieuwsVoetbal

Toch geen Messi vs. Ronaldo in Champions League: Real Madrid-PSG nieuwe topaffiche na nieuwe loting

Toch geen Messi vs. Ronaldo in Champions League: Real Madrid-PSG nieuwe topaffiche na nieuwe loting
Beeld AFP

Het duel tussen het Paris Saint-Germain van Lionel Messi en het Manchester United van Cristiano Ronaldo was de topaffiche in de achtste finales van de Champions League. Althans, tot de loting opnieuw moest worden gedaan na een blunder met een balletje.  Nu is Real Madrid- PSG de grootste kraker.

en

Een opvallend moment bij de Champions League-loting van vanmiddag in Nyon: voormalig Russisch profvoetballer Andrey Arshavin (40) haalde Manchester United uit de koker als tegenstander van Villarreal, maar die teams zaten al bij elkaar in de groep. 

Twitter bericht wordt geladen...

“Dat kan niet, Manchester United en Villarreal zaten al bij elkaar in de groep. Excuses voor deze technische fout”, zo excuseerde UEFA-directeur Giorgio Marchetti zich toen Manchester United uit de koker kwam als tegenstander van het Villarreal. Vervolgens werd Villarreal gekoppeld aan Manchester City en zou er volgens verschillende filmpjes op social media meer mis zijn gegaan bij de loting.

Zo zou het balletje met de naam van Manchester United niet in de koker zijn gegaan toen de tegenstander van Atlético Madrid geloot zou moeten worden. Uiteindelijk werden The Red Devils gekoppeld aan een ijzersterke tegenstander: het Paris Saint-Germain van Lionel Messi. Daardoor wachtte in de achtste finale een confrontatie tussen Messi en Cristiano Ronaldo.

Maar prompt gingen er stemmen op dat de loting opnieuw moet plaatsvinden. Wat uiteindelijk ook gebeurde: om 15 uur werd PSG uiteindelijk aan Real Madrid gekoppeld, wat van die dubbele confrontatie de absolute topaffiche van de achtste finales maakt. 

De andere duels zijn:

Inter Milaan - Liverpool
Red Bull Salzburg - Bayern München
Villarreal - Juventus
Atlético Madrid - Manchester United
Chelsea - Lille
Benfica - Ajax
Sporting Lissabon - Manchester City.

De heenwedstrijden vinden plaats op 15, 16, 22 en 23 februari, de returns zijn voorzien op 8, 9, 15 en 16 maart. De finale wordt op 28 mei 2022 georganiseerd in de Gazprom Arena in het Russische Sint-Petersburg. 

De regel rond uitdoelpunten geldt niet meer. Bij een gelijke stand na 180 minuten volgen verlengingen, ongeacht het aantal gemaakte uit- en thuisgoals. 

Club Brugge slaagde er niet in de groepsfase van het kampioenenbal te overleven. In een poule met Manchester City, Paris Saint-Germain en RB Leipzig eindigde blauw-zwart met 4 punten op de laatste plaats.