© TORO

Opmerkelijke voetbaltruitjes brengen 705 euro op voor ALS liga

Alken

Bjorn Bosch en vriendin Mariska Vrijens uit Alken hebben afgelopen week 705 euro bij elkaar gehaald voor de ALS liga, met de verkoop van enkele opmerkelijke voetbaltruitjes. Voor hun veiling kregen ze een shirt van Simon Mignolet, van de KRC-dames en van speler Ito van KRC Genk.

Bjorn Bosch lijdt aan een agressieve vorm van de spierziekte ALS. Afgelopen maand wou hij een fuif organiseren voor hetzelfde goede doel. Die moest helaas op het laatste nippertje afgeblazen worden door de coronamaatregelen. “Maar de gulle sponsors hebben toch geld geschonken en ook de fuifgangers hoeven het geld van hun voorverkoopkaarten niet terug”, klinkt het. Zo kunnen we alsnog 1.500 euro overmaken aan de ALS Liga.”

Bjorn wil het eigen hulpmateriaal dat hij aankocht na zijn leven ook schenken aan de liga. Die kunnen er zo andere patiënten mee helpen. Omdat de fuif niet kon doorgaan, werd afgelopen week een klein verrassingsoptreden gehouden in zijn appartement. Dat werd georganiseerd door de voormalige thuisverpleegster van Bjorn. Daar werden ook de voetbalshirts overhandigd aan de kopers. toro