© Mediahuis

Kedist Deltour enorm teleurgesteld na Miss Universe: “Ik ben precies in een nachtmerrie beland”

De Indiase Harnaaz Sandhu (21) mag zich de nieuwe Miss Universe noemen, maar voor Miss België Kedist Deltour (24) zat er zelfs geen finaleplaats in. Een dag later is ze naar eigen zeggen “erg ontgoocheld”. Maar haar job als kapster neemt ze niet meer op.

Kedist is stellig: ze gaat niet meer terug naar het kapsalon waar ze werkte. Dat hoofdstuk is afgesloten. Ze heeft tijdens haar missenjaar kunnen proeven van een andere wereld – glitter, glamour, die dingen – en daar wil ze verder in. “Ik wil naar het buitenland, modellenwerk doen. Er zijn veel mensen die vinden dat mijn toekomst daar ligt, dus dat sterkt me in die keuze.”

 ©  Christelle Verstraete

Aan die ambitie kan de uitslag van de Miss Universe-verkiezing niets veranderen: in het Israëlische Eilat veroverde Kedist zondagnacht geen plaats bij de zestien finalisten. Ondanks een favorietenrol bij de start. “Ik ben enorm teleurgesteld. Alles ging perfect en ik geloofde er zelf ook in. Zo zie je maar weer hoe de grote landen alles kapen. Ik ben precies in een nachtmerrie beland, ook al heb ik na de show geen oog dichtgedaan”, vertelt ze een dag later.

“Ik had nooit gedacht dat ik zo zou huilen voor een wedstrijd. En op het moment zelf, tijdens mijn uitschakeling, moest ik bovendien blijven lachen. Want ik stond vooraan, met een tv-camera gericht op m’n gezicht. Het zal nu tijd vragen om dit een plaats te kunnen geven, maar ik heb wel veel bijgeleerd en vriendinnen gemaakt – ook al ging iedereen resoluut voor de winst, onderling was er geen jaloezie. En, ik ben gegroeid als persoon: ik ben niet langer dat kleine, timide vogeltje van een jaar geleden”, besluit ze. (bpr)

De Indiase Harnaaz Sandhu veroverde het kroontje. ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER