Als de man zijn werkstraf niet uitvoert, moet hij tien maanden naar de gevangenis. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man rijdt met auto in voetgangerszone en slaat voetganger neusbreuk: werkstraf van 120 uur

Maasmechelen -

Een Maasmechelaar (23) moet een werkstraf van 120 uur uitvoeren omdat hij een voetganger aanviel. Het slachtoffer sloeg met zijn vuist op de auto van de man omdat hij door een voetgangerszone reed.

Op 13 augustus 2018 kreeg de twintiger het aan de stok met een voetganger op de markt in Maasmechelen. De man reed volgens de verklaringen van het slachtoffer tegen een hoge snelheid met zijn Volkswagen Polo de voetgangerszone op. “Het slachtoffer schrok omdat er een auto langs hem doorreed”, aldus de procureur.   

Nieuwe auto

De twintiger verweerde zich tijdens de behandeling van zijn zaak door te wijzen naar het gedrag van de voetganger. “Die man sloeg met zijn vuist op de motorkap van mijn auto”, zo klonk het bij de twintiger. “Ik heb hem aangesproken en gezegd dat het een nieuwe auto was waarvoor ik hard heb moeten werken.” De twintiger zou vervolgens uitgestapt zijn om de voetganger enkele rake klappen te verkopen. “U had zich moeten verontschuldigen”, aldus de rechter. “U mocht daar helemaal niet rijden.”

De twintiger hield echter vol. “Ik heb altijd geleerd dat je van andermans spullen af moet blijven”, zo klonk het. “Hebt u dan niet geleerd dat u ook van andermans lijf af moet blijven?”, reageerde de rechter.

Werkstraf

Het slachtoffer hield er een neusfractuur aan over en krijgt een schadevergoeding van 1.732 euro. “Hij heeft bang om nog op straat te komen. Iemand die slachtoffer wordt van agressie kan zoiets lang met zich meedragen”, klonk het bij de raadsman van de voetganger.

De twintiger werd maandag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. Als hij die niet uitvoert, moet hij voor tien maanden naar de gevangenis. De man moet ook een geldboete van 800 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer