©  rr

Overlijden

Familie organiseert herdenkingsdienst voor verongelukte Kaat: “Iedereen is welkom”

Tongeren -

Zaterdag organiseren de ouders van Kaat Swartebroeckx een herdenkingsdienst voor hun dochter die op 28 november verongelukte in Duitsland. Kaat startte op 15-jarige leeftijd met het maken van dromenvangers voor zieke kinderen.

Dirk Roefflaer

Kaat Swartebroeckx (23) veroverde de wereld toen ze in april 2014 op 15-jarige leeftijd startte met het ontwerpen van dromenvangers voor kankerpatiëntjes . Aanleiding was een boek dat ze had gelezen over een kindje dat kanker had. Zondagochtend 28 november kwam er een plots einde aan haar jonge leven. Ze was samen met haar man Nicolas op weg naar een Evangelische misviering in het Duitse Wiesbaden. Op de autosnelweg in Eschweiler werd hun wagen aangereden op de pechstrook. Kaat was op slag dood. Haar man, die was uitgestapt, bleef ongedeerd.

De uitvaart van Kaat heeft eind vorige week in alle intimiteit plaatsgevonden. Om iedereen de kans te geven afscheid te nemen, organiseren haar ouders zaterdag een herdenkingsdienst om 10.30 uur in de Sint-Gilliskerk aan de Hasseltsesteenweg in Tongeren, vlakbij haar ouderlijk huis. “Iedereen met een hart voor Kaat is meer dan welkom. Wie dat wil kan ons spreken op het herdenkingsmoment. Samenkomst en mogelijkheid om te condoleren is er vanaf 10 uur. In plaats van een bloemstuk vragen we om een centje te storten aan De Kleine Prins. Met deze organisatie heeft Kaat jarenlang samengewerkt, want die zorgt voor de kinderen en hun familie die strijden tegen kanker”, laten de ouders van Kaat weten.

Rouwadres: Swartebroeckx-Olefs, Hasseltsesteenweg 244, 3700 Tongeren
Rekeningnummer De Kleine Prins: BE 67 001257 45 8587
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer