Aldo Iamandi werd gezocht voor twee moordpogingen.
Volledig scherm
Aldo Iamandi werd gezocht voor twee moordpogingen. © Europol

Voortvluchtige schutter die op Europese ‘Most Wanted’-lijst staat opgepakt in Brussel

BrusselEen 31-jarige man, wiens naam sinds februari op de Europese ‘Most Wanted’-lijst prijkte, is zaterdag in Brussel gearresteerd. Aldo Iamandi werd gezocht voor twee moordpogingen in Luxemburg en Albanië.

  1. Nog geen beslissing over parkeergebouw op Gemeenveldsite: “Keuze ligt bij de volgende legislatuur”
    PREMIUM

    Nog geen beslissing over parkeerge­bouw op Gemeenveld­site: “Keuze ligt bij de volgende legisla­tuur”

    Komt er een parkeergebouw op de Gemeenveldsite in Alsemberg, of toch niet? Voorlopig is er daarover nog geen duidelijkheid. Uit een haalbaarheidsstudie van een extern studiebureau blijkt dat er een stevig prijskaartje hangt aan een parkeergebouw. Oppositiepartij WijZijnBeersel pleit voor een eenvoudige parking zonder niveaus, maar het gemeentebestuur schuift de beslissing door naar de volgende legislatuur: “Jammer dat er intussen zoveel tijd verloren is gegaan”, aldus de oppositie.
    Alsemberg
  2. Kruispunt aan basisschool De Winde wordt verkeersveiliger gemaakt: “Echte fietspaden, verkeerskussen en veiligere oversteekplaats”
    PREMIUM

    Kruispunt aan basis­school De Winde wordt verkeers­vei­li­ger gemaakt: “Echte fietspaden, verkeers­kus­sen en veiligere oversteek­plaats”

    Het kruispunt van de Nijvelsesteenweg, Sint-Rochusstraat, Halleweg, Biezeweide en Albertstraat aan basisschool De Winde wordt binnenkort verkeersveiliger gemaakt. Er komen echte fietspaden in plaats van fietssuggestiestroken, bredere zebrapaden, een verkeerskussen om het autoverkeer te vertragen en een volwaardige oversteekplaats voor fietsen. Maar niet iedereen is overtuigd van die maatregelen: “Wij betwijfelen of dit wel echt voor een verbetering van de veiligheid zorgen”, klinkt het bij oppositiepartij N-VA.
    Halle