Tesla loopt achter op schema: orders voor Model S en Model X opgeschort in Europa

Tesla ondervindt productievertragingen en schort daarom de orders van Model X en Model S buiten de VS op tot de tweede helft van 2022.

Na de indicatie van een grote vertraging, zijn de bestellingen voor nieuwe modellen S en X van Tesla (die begin dit jaar werden voorgesteld) in Europa opgeschort. Dat merkt het vakmedium Automobile Propre op. De fabrikant kampt namelijk met productieproblemen.

Er is een e-mail gestuurd naar recente kopers, om uitleg te geven en hen gerust te stellen. Tesla bevestigt dat de verkoop in veel landen (behalve de Verenigde Staten) is opgeschort, en geeft een voorlopige datum voor de eerste leveringen: de tweede helft van 2022.

Terugbetalingen

De fabrikant komt ook terug op vragen over de prijs. Tesla verbindt zich ertoe de prijzen ongewijzigd te laten, zelfs indien de overheidssubsidies zouden verminderen of verdwijnen. De prijs blijft dan dezelfde als die op het ogenblik van de bestelling. Ontevreden klanten zouden ook volledig vergoed worden.

In totaal zullen klanten die vroeg hebben besteld bijna twee jaar moeten wachten tussen het moment van bestelling en het moment van levering.

(am/lp)

Meer
Auto