Een gebouw van de NatWest Bank in London.
Volledig scherm
Een gebouw van de NatWest Bank in London. © REUTERS

Bank die ‘vuilniszakken vol geld’ aanvaardt van criminelen krijgt megaboete

De Britse bank NatWest moet een boete betalen van bijna 265 miljoen pond (ruim 310 miljoen euro) in een witwasaffaire. Daarbij stortte een criminele bende 264 miljoen euro cash geld op rekeningen van een klant van de bank, een juwelier.

8 reacties

  • Henk Doddema

    2 jaar geleden
    Werd direct door Hamers en Zalm persoonlijk in ontvangst genomen. Reçu werd getekend en afgegeven door een baliemedewerker.
  • Bart Verbeeck

    2 jaar geleden
    Wat vreemd. Ik hoor dat het vooral crypto is dat de boosdoener is en dat banken zodanig geregeld zijn dat fraude mogelijk is. Je moet begrijpen dat elke bank onder een toezichter staat, dus is de kans zeer reel dat de toezichters zelf ook in het verhaal meegegaan zijn. De beste regulator is dus een mathematische regulator zonder enige financiele interesse en dan komen we toch weer bij crypto uit.
  • gui van cutsem

    2 jaar geleden
    Zoals niet lang geleden in Marokko waar de bankagentschappen machines om het geld te tellen in andere agentschappen moesten gaan lenen, het is nu gedaan.
  • rudi swinnen

    2 jaar geleden
    En die bank mag blijven bestaan ? Licentie opschorten zou wel op zijn plaats zijn .
  • Willem Piscaer

    2 jaar geleden
    Dus ne gaat wandelt binnen met 700000 pond in cash en er worden geen vragen gesteld? Dus het VK is een fiscaal paradijs voor criminelen.