Medeoprichter Twitch lanceert marktplaats voor gaming-NFT’s

Er komt een nieuwe marktplaats specifiek gericht op gaming-NFT’s. Fractal zal spelers in staat stellen om activa te kopen en verkopen voor games die draaien op de Solana-blockchain. Dat zegt één van de oprichters, Justin Kan. Kan is bekend van zijn werk bij Twitch, een livestreaming-dienst gericht op gaming, entertainment, sport en muziek die meer dan 30 miljoen gebruikers per dag bereikt.  

Waarom is dit belangrijk?

Tokens gekoppeld aan op blockchain-gebaseerde games en metaverse-platforms behoren tot de best presterende in de crypto-markt het voorbije jaar. Deze overschreed in de loop van het jaar een totale marktwaarde van 3 biljoen dollar.

“Voor spelers zal dit betekenen dat ze echt eigenaar kunnen zijn van de waarde van hun werk in de game: items die ze bezitten zullen koopbaar, verhandelbaar of verkoopbaar zijn”, schreef Kan in een blogpost waarin Fractal werd geïntroduceerd. “Voor gamebedrijven worden hun in-game assets standvastige platforms waarop andere ontwikkelaars ervaringen kunnen bouwen.”

Solana-blockchain

Kan, die deel uitmaakt van het oprichtersteam van Fractal, zei dat zijn nieuwe worp zowel zal fungeren als primaire markt, waarbij bedrijven hun nieuwe games bij spelers introduceren, als een secundaire markt waar gebruikers NFT’s kunnen kopen en verkopen.

“We beginnen met de Solana-blockchain, omdat we de lage kosten en hoge snelheid van transacties aantrekkelijk vinden voor spelmakers die een groot aantal in-game assets willen hebben”, aldus nog Kan.

Stijging van 10.000 procent

Hij stelde ook dat een line-up voor de lancering “binnenkort” zou worden bekendgemaakt, maar specificeerde geen datum.

Solana wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen 150,66 dollar; een stijging van meer dan 10.000 procent in het afgelopen jaar.

(ns)

Meer