Verras vrienden of familie met een kookboek van Jamie, Sandra en Wim, of een van de andere koks.
Volledig scherm
Verras vrienden of familie met een kookboek van Jamie, Sandra en Wim, of een van de andere koks. © Channel 4/ Steven Richardson/ Njam

“Dit is comfortfood zoals je nog maar zelden ziet”: de 7 beste kookboeken voor onder de kerstboom

Cadeautjestijd komt er weer aan en jij trok natuurlijk het naamkaartje van tante Francine, die langs een omweg liet weten dat ze graag een kookboek cadeau krijgt. Maar hoe kies je het juiste exemplaar? Wij maakten alvast een selectie: dit zijn de zeven leukste kookboeken van het najaar.

  1. Slaapexpert tipt handig trucje om méér uit je koffie te halen: “Met een koffiedutje combineer je het beste van beide werelden”

    Slaapex­pert tipt handig trucje om méér uit je koffie te halen: “Met een koffiedut­je combineer je het beste van beide werelden”

    Een kop koffie gebruiken om jezelf een energie- of mentale boost te geven, doen we allemaal weleens. Maar die koffie combineren met een dutje zou volgens wetenschappelijke studies nog méér effect kunnen hebben en je een uitgerust gevoel bezorgen. Wat is een 'koffiedutje’? Gaat dat met alle soorten koffie? En kan je wel slapen na het drinken van cafeïne? Slaapexpert Johan Verbraecken legt uit hoe het werkt. “Het beste van beide werelden.”
  2. Exclusief: 3 recepten uit Yotam Ottolenghi’s nieuwste boek. “Je moet niet noodzakelijk elk ingrediënt in huis hebben om het te maken”
    PREMIUM

    Exclusief: 3 recepten uit Yotam Ottolenghi’s nieuwste boek. “Je moet niet noodzake­lijk elk ingrediënt in huis hebben om het te maken”

    Alles uit de kast halen. Dat is wat Yotam Ottolenghi (52) wil dat je doet met zijn nieuwe boek ‘Shelf Love’. Het is een ode aan koken met wat je in huis hebt, niet meer, niet minder. De Brits-Israëlische bestseller-kookboekenauteur maakte het met zijn Ottolenghi Test Kitchen in Londen, waar de Bahreinse Noor Murad de leiding heeft. NINA strikte de twee voor een exclusief dubbelinterview en mag drie nieuwe recepten in primeur publiceren. “Zelfs als we iets koken waarmee mensen uit de westerse wereld heel vertrouwd zijn, zoals lasagne, vragen we ons af: hoe maken we het Ottolenghi?”