Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Benoit De Freine

Het eerste ‘genderinclusieve’ toilet opent vandaag: “We willen dat onze toiletten zo weinig mogelijk fysieke of mentale drempels hebben”

Alle toiletten op termijn genderneutraal maken: daar ijverde de stad Gent eerder al voor. Vandaag is het zo ver. Het eerste genderinclusieve toilet opent de deuren. Er bestaan ondertussen wel meer toiletten zonder genderaanduiding, maar dit toilet zal met icoontjes aanduiden wat er aanwezig is in de ruimte: een toilet, een urinoir, een babytafel of ruimte voor mensen met een beperking. Op die manier hoopt de stad dat het toilet voor iedereen toegankelijk wordt, dat schrijft VRT NWS.

  1. KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-viering als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realistisch”

    KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-vie­ring als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realis­tisch”

    Op 1 mei, oftwel de dag van de arbeid, zet elke politieker z’n beste beentje voor. Nu 1 mei dit jaar in het midden van de kiescampagne valt, worden er nog meer beloftes gedaan dan andere jaren. Wij volgden met VTM NIEUWS Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Bij haar eerste stop in Bredene wordt ze heel hartelijk ontvangen. Daar heeft Vooruit dan ook een absolute meerderheid. Daarna vertrekt ze naar Oostende voor de grote 1-mei stoet. Ze neemt er een duidelijk standpunt in op het vlak van pensioenen: “Wie op zijn 18 jaar is beginnen met werken, moet op zijn 60ste kunnen stoppen met een volwaardig pensioen.”
  2. Zijn lichaamsresten net op tijd gevonden? En wie is ex-man Hans D.? Alles wat we nu weten over de cold case van Annie De Poortere

    Zijn lichaams­res­ten net op tijd gevonden? En wie is ex-man Hans D.? Alles wat we nu weten over de cold case van Annie De Poortere

    Op 12 november 1994 verdween de toen 48-jarige Annie De Poortere in Sint-Martens-Latem. Tot zaterdagavond de Kerkstraat in de Oost-Vlaamse gemeente uit het niets werd afgezet door het parket. Wie was Annie De Poortere? Wat werd er gevonden? Wat is de rol van haar ex-man? En komt het nog tot een rechtszaak? In dit artikel vatten we samen wat we op dit moment weten.