Copyright gemeente Zulte

Gemeente Zulte zet wegwijzers met aantal stappen en wandeltijd tot bepaalde bestemmingen om inwoners te doen bewegen

Gemeente Zulte zet wegwijzers die de weg wijzen naar veelbezochte plaatsen in de gemeente mét daarop ook het aantal stappen en de wandeltijd nodig om er te raken. Zulte wil zo inwoners te motiveren om meer te bewegen en hen een gezondere levensstijl aan te leren. "Dan zien ze hoe haalbaar het is."

Om gezonder te zijn, mentaal en lichamelijk, is bewegen dé sleutel. Dat bleek al uit een studie van de Harvard University, en dat vindt gemeente Zulte ook. Daarom heeft ze het project "Elke Stap Telt" in het leven geroepen. Met het project hoopt de gemeente dat inwoners meer zullen bewegen en bijgevolg een gezondere levensstijl zullen hebben. Bewegen is immers niet alleen goed voor de lichamelijke conditie, maar ook voor het mentaal welzijn, een betere slaap, een lagere kans op diabetes en kankers.

Met het aanduiden van de stappen wordt de wandeling concreet en ziet de inwoner dat het haalbaar is
Schepen Olivier Peirs (GVZ)

Wegwijzers met aantal stappen op

De eerste stap in het project is het plaatsen van wegwijzers in de 3 deelgemeenten: Machelen, Olsene en Zulte. De pijlen wijzen naar veelbezochte plaatsen in de gemeente, legt schepen Olivier Peirs (GVZ, Gezond Verstand) uit: "Op de pijl staat het aantal stappen en de wandeltijd tot de bestemming. Zo wordt de wandeling concreet en ziet de inwoner hoe haalbaar de afstand is."

De gemeente wil geen overdreven lange afstanden, ze zijn bewust haalbaar gehouden. Dit is een eerste stap binnen het project "Elke Stap Telt". De komende jaren zullen nog verdere stappen gezet worden.

Het project is een samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven en Sport Vlaanderen.

Meest gelezen