Radio 2

Meise zoekt huurders voor oud gemeentehuis van Wolvertem

De gemeente Meise laat haar plannen om het voormalig  gemeentehuis van Wolvertem te verkopen definitief varen. In de plaats daarvan zal ze het gebouw restaureren. Daarna kunnen er huurders in terecht. 

De openbare verkoop van het voormalige gemeentehuis op het Gemeenteplein in Wolvertem leverde in 2017 te weinig op. Meise wilde een minimale opbrengst van 640.000 euro, maar het hoogste bod bedroeg slechts 450.000 euro. En dus werd de openbare verkoop ingetrokken. 

Eerst restaureren

"Intussen is de piste van een verkoop verlaten", zegt schepen van Financiën Jonathan De Valck (N-VA). “We gaan het gebouw nu eerst restaureren en dan via een concessie of erfpacht verhuren. Voor de restauratie maken we 450.000 euro vrij. Het gebouw is niet beschermd als monument, maar is wel een waardevol historisch gebouw. Via subsidies hopen we een kleine helft van de investering terug te krijgen." 

Niet geschikt als woning

"Het gebouw is geschikt voor een dokterspraktijk, een horecazaak of een winkel. Maar een feestzaal kan ook. We staan open voor alle voorstellen", zegt De Valck.  "Kandidaat-huurders moeten wel weten dat er aan de gevels maar weinig kan veranderd worden.  Ook de glasramen, de gedenksteen voor de oud-strijders en de schouw in de voormalige raadszaal moeten bewaard blijven. Wonen in het gebouw is geen optie", laat de Valck nog weten. 

Meest gelezen