Een overleden Covid-patiënt wordt begraven in São Paulo.
Volledig scherm
Een overleden Covid-patiënt wordt begraven in São Paulo. © REUTERS

Schandaal in Brazilië: klinieken gebruikten Covid-patiënten als medische proefkonijnen

Brazilië is in de ban van een enorm medisch schandaal. Sommige klinieken voerden geheime experimenten uit op nietsvermoedende Covid-patiënten. Een advocaat heeft dit aan den lijve ondervonden, zo schrijft het gerenommeerde Duitse weekblad ‘Der Spiegel’.

15 reacties

  • Paul Hendriks

    2 jaar geleden
    Brazilië, blijf er weg !
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Typische extreem rechtse populistische praat om zo iets af te doen als 'Nonsense linkse propaganda'. Experimenten in de medische wereld gebeuren normaal alleen als daar toestemming voor gegeven wordt, onder degelijke controle en mits de proefpersonen hun instemming verlenen. Behalve in die periode dat extreem rechts in een buurland aan de macht was en Europa overliep.
  • John Stahl

    2 jaar geleden
    Geef mij maar Ivermectin, Vitamine C en Zink. Zelfs van een overdosis wordt je nauwelijks ziek. En wat Hydroxychloroquine betreft, dat is eigenlijk Quinine, wat gewonnen werd uit de schil van cytrusvruchten en de Chincona-plant. Allen reeds decennia door miljoenen mensen gebruikte medicijnen die hun doeltreffendheid bewezen hebben. Die vaccins daarentegen... Veel geluk daarmee. Bent u klaar voor uw volgende booster?
  • guido Bervoets

    2 jaar geleden
    Brazilië, het land van Bolsonaro, de Trump van de tropen.
  • Miguel Coenen

    2 jaar geleden
    Overal ter wereld is de gewone mens tegenwoordig gewoon een medisch proefkonijn. Alleen willen vele mensen dat liever niet horen en volgen zij gedwee hun “leiders”.