Themabeeld. ©  ss

Jongeman (18) dood aangetroffen in Brusselse cel

Er is maandag een man overleden in een cel van de Brusselse lokale politie. Het gaat om een jongeman van 18 jaar die zonder papieren in ons land verbleef en was opgepakt voor de diefstal van een gsm. Dat bevestigt het Brussels parket.

Dirk Coosemans

Op 13 december omstreeks 14 uur maakten de politiediensten die instaan voor de cellen van de lokale politie Brussel Hoofdstad zich zorgen over de toestand van een jongeman. De 18-jarige werd de dag voordien aangehouden.

Volgens het parket werd toen een ambulance gebeld. “Bij hun aankomst zijn de ambulanciers gestart met hartmassage en hebben ze een beroep gedaan op de mug, die helaas omstreeks 15 uur het overlijden heeft vastgesteld”, aldus de parketwoordvoerder.

Na een controle zou gebleken zijn dat het slachtoffer door een arts werd onderzocht alvorens hij opgesloten werd. “Die arts had verklaard dat de persoon geen verdere medische zorgen nodig had en in de cel mocht worden geplaatst.”

Het parket van Brussel, dat op de hoogte werd gebracht van de feiten, heeft gevraagd om beslag te leggen op de videobewakingsbeelden en heeft een wetsdokter gevorderd.

Nu woensdag is een autopsie gepland om onder meer toxicologische analyses uit te voeren.

Verder wil het parket geen details geven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER