© Bart Leye / Photo News
Volledig scherm
© © Bart Leye / Photo News

Hof van beroep buist Luchtbeleidsplan Vlaamse regering - Demir: “Dwangsommen eisen van belastingbetaler zorgt niet voor propere lucht”

Na de Brusselse beslagrechter heeft nu ook het Brusselse hof van beroep geoordeeld dat het Luchtbeleidsplan dat de Vlaamse regering had opgesteld na een veroordeling door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg, niet aan de eisen van dat vonnis voldoet. De Vlaamse regering moet milieuorganisatie Greenpeace een dwangsom betalen. “Dwangsommen eisen van de belastingbetaler zorgt niet voor propere lucht”, reageert Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). 

46 reacties

  • Yves Steenssens

    2 jaar geleden
    @ Johan : Juist , zonder de Vlaamse regering waren wij wellicht het beste deeltje van de wereld - ze hebben Vlaanderen tot ruïne herschapen en de opwarming exponentieel versneld ...
  • johan van Oevelen

    2 jaar geleden
    Amai, wat ben ik blij dat we nog niet gesplitst zijn want Vlaanderen doet het toch zoveel beternietwaar. eerst de Vlaamse energie die failliet gaat, dan de extra belastingen langs alle kanten van de Vlaamse regering, afschaffen van bepaalde steun voor de burger, begrotingen die dan plots wel goed zijn en twee dagen later weer niet. 't Is dat ze zo open en eerlijk tegen hun burgers zijn. Gebakken lucht verkopen ze ons ja ;)
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Toch een mooie omschrijving van haar beleid, het luchtbeleidsplan.
  • Jaak Casteleyn

    2 jaar geleden
    Uit de nek praten en alles op anderen schuiven, daar is ze gedreven in, anders noppes.
  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    Er bestaat op deze planeet nog zoiets als wind dus als ze elders goedkoper kunnen produceren en de boel verpesten heeft het weinig zin om hier de bedrijven kapot te maken door extra belastingen en extra kosten, neem maatregelen tegen de echte vervuilers en pas dan kunnen hier dingen gebeuren. NVA nietwaar.