De verbreding van de fietspaden aan de Grote Baan start in maart. ©  De Werkvennootschap

Plus ArtikelNoord-Zuidverbinding

Niet alleen nieuwe fietspaden, ook nieuwe asfalt voor Grote Baan

Houthalen-Helchteren -

Vanaf maart worden niet alleen de fietspaden langs de Grote Baan in Houthalen-Helchteren opnieuw ingericht, de weg zelf krijgt ook een nieuwe laag asfalt.

Deze vrijdag legt de Vlaamse regering het ontwerp voorkeursbesluit voor de Noord-Zuidverbinding vast, het openbaar onderzoek kan dus binnenkort starten. In die fase heeft iedereen 60 dagen de tijd om te reageren. Het definitieve besluit is voor april. Het is nog wachten tot 2026 op de grote werken, maar intussen worden er al een enkele ingrepen uitgevoerd op de Grote Baan. Vanaf maart worden de fietspaden vernieuwd. “Met het project Noord-Zuid Limburg willen we ook meer mensen op de fiets krijgen maar dan moet dat ook veilig en comfortabel kunnen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). “Vandaag is dat niet het geval op de Grote Baan.” Om die fietspaden aan te leggen zullen parkeerplaatsen sneuvelen, maar niet allemaal. “De parkeerplaatsen aan het postkantoor blijven”, zegt burgemeester Alain Yzermans (Vooruit).

 © De Werkvennootschap

“Tegelijk pakken we ook de oversteekplaatsen aan en krijgt ook de Grote Baan een nieuwe asfaltlaag”, zegt Peeters. “De plannen zijn klaar en de aannemer wordt dit jaar nog aangesteld.”

Deze week valt ook de nieuwe editie van de Noord-Zuid-krant bij 120.000 mensen in de bus. De digitale versie vind je al op noordzuidlimburg.be.

 lc

noordzuidlimburg.be

 ©  De Werkvennootschap

©  De Werkvennootschap

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer