In dit vaccinatiecentrum in Mechelen worden al boostervaccins gegeven.
Volledig scherm
PREMIUM
In dit vaccinatiecentrum in Mechelen worden al boostervaccins gegeven. © David Legreve

ONZE OPINIE. Tijd is onze vijand in deze pandemie. Logge machinerieën evenzeer

Valt iemand van zijn stoel dat de priktijd tussen het tweede en het derde vaccin straks ook hier wordt versneld? Nee, toch? Het Europees ­Geneesmiddelenagentschap (EMA) gaf donderdag al groen licht. Experten die onze politici adviseren zien er geen graten in en verkondigen dat ook. En andere landen, zoals Frankrijk en Denemarken, gaven hun vaccinatiecampagne meteen een boost. Waar hebben wij op gewacht? Op nóg een advies van de Hoge Gezondheidsraad.

5 reacties

  • RIET HEIRMAN

    2 jaar geleden
    er zijn hier zoveel experts en comités die éérst hun advies moeten geven, dat we altijd en overal te laat komen. In andere landen start men later maar gaat het dan in sneltreinvaart, hier altijd getreuzel. Wie geen booster wil, neemt er geen, maar ik ken er véél die er zo snel mogelijk één willen maar nog geen kans hebben gehad. Versnel, doe na 4 of 5 maanden zoals in andere landen, open die qvax lijst opnieuw ipv ze te laten leeglopen, roep gemotiveerde vrijwilligers op, geen gezever meer !
  • Tony Pauwels

    2 jaar geleden
    Had de grenzen meteen dicht gegooid. Dan had omikron minder snel om zich heen kunnen grijpen en had je nu het vuur uit je schoenen niet moeten lopen om te boosteren. Er wordt dus niets geleerd uit de golven met de vorige varianten.
  • Marc Peeters

    2 jaar geleden
    De logge trein der traagheid met zeven regeringen aan boord wordt grotendeels aangedreven door eigenbelang en eindeloos gepalaver. Er wordt véél stoom afgeblazen en gekeerd met de wind alsof het niks is. Op het einde van de rit kost dit mensenlevens. Het eindstation... Een beleid dat fortuinen kost aan belastinggeld met efficiëntie nul.
  • Luc Deville

    2 jaar geleden
    Veel kritiek op het tempo om te vaccineren, en toch staat België en Vlaanderen vooraan met aantal volledig gevaccineerden en het het tempo van de derde prik. Uiteraard kan het sneller, maar de grootste reden om zich niet te laten vaccineren is dat de vaccins in snel tempo ontwikkeld zijn. Het is zoeken tussen veiligheid en snelheid. Als niet verantwoordelijke is het makkelijk om te zeggen dat het snel moet gaan, maar als het fout loopt weten meeste niet verantwoordelijken plots van niets meer.
  • Marc Verlinden

    2 jaar geleden
    Ik zal mijn prik wel zelf aan mezelf geven. Ik val van mijn stoel als ambtenaren de prikken gaan geven. De Sutter heb je echt geen beter gedacht?