©2021 CTMG. All Rights Reserved.

Voorverkoop "Spider-Man: no way home" breekt records: wordt de actieheld de redder van de cinema's?

Vandaag komt "Spider-Man: no way home" bij ons in de zalen. De voorverkoop brak wereldwijd records, ook bij ons. Hoe komt het dat iedereen zo benieuwd is naar de avonturen van Peter Parker? En wat weten we al over de nieuwe film? Je leest het hier, met uitleg van hoofdrolspelers Tom Holland en Zendaya.

Bekijk hier de trailer van de nieuwe Spider-Man: No way home.

Videospeler inladen...

Even recapituleren. Spider-Man gaat al lang mee. Hij dook voor het eerst op in 1962, in de stripverhalen van Marvel Comics. En de laatste twintig jaar ook in een reeks langspeelfilms. De eerste, "Spiderman" (2002), met Toby Maguire in de hoofdrol, was meteen een succes. Het verhaal van de jonge Peter Parker die na een spinnenbeet supersterk wordt en in staat is om spinnenwebben te maken, bracht 800 miljoen dollar op (710 miljoen euro). Geen superheld deed het hem voor. Een nieuwe franchise was geboren.

Bekijk de trailer van de allereerste "Spider-Man"-film:

Videospeler inladen...

Maguire bleef drie films aan boord en gaf in 2012 de fakkel over aan Andrew Garfield, die als "The amazing Spider-Man" twee films afleverde.

In 2016 is het de beurt aan Tom Holland om het roodblauwe pak aan te trekken. Eerst duikt hij op in dat andere superhelden-universum, het Marvel Cinematic Universe (MCU). In "Captain America: civil war" vecht Spider-Man zij aan zij met andere superhelden als Winter Soldier, Iron Man en Black Widow.

Spider-Man zal ook zijn rol spelen in de Avengers-films, maar blijft ook solo zijn eigen avonturen beleven. De laatste twee films uit de franchise zijn "Spider-Man: homecoming" (2017) en "Spider-Man: far from home" (2019), telkens met Tom Holland.

Tot nu toe waren alle Spider-Man-films stuk voor stuk hits aan de kassa. Sommigen kregen goede kritieken, andere minder goede, maar allemaal brachten ze een pak meer geld op dan ze gekost hebben. De laatste ("Spider-Man: far from home") was zelfs goed voor 1.124.000 dollar (bijna 1 miljard euro).

©2021 CTMG, Inc. All rights reserved.

En nu is er dus "Spider-Man: no way home". En afgaande op de ticketverkoop zitten hier weer veel fans op te wachten. In voorverkoop zijn in Kinepolis alleen al 35.000 tickets verkocht. Dat zijn er dubbel zoveel als bij de James Bond-film "No time to die". En die scoorde al heel goed. 

Omdat de vraag zo groot is en volle filmzalen niet toegelaten zijn, heeft Kinepolis beslist om laat op de avond extra vertoningen te programmeren. Anneleen Van Troos van Kinepolis: "Blockbusters lokken de mensen naar de zalen, ook in deze moeilijke tijden. Maar van alle superhelden is Spider-Man duidelijk de grootste publiekstrekker. Wij zijn hem dankbaar."

Van alle superhelden is Spider-Man veruit de grootste publiekstrekker. Wij zijn hem dankbaar.

Anneleen Van Troos (Kinepolis)

Hoe komt het dat Spider-Man zo populair is? Daar zijn veel theorieën over. Feit is dat Spider-Man een atypische superheld is. Peter Parker moddert maar wat aan zoals zovelen onder ons. Hij is niet de knapste van de klas en krijgt niet de mooiste meisjes, integendeel. Als zijn Oom Ben sterft en hij zich bewust wordt van zijn superkrachten, beseft hij dat hij zijn verantwoordelijkheid moet nemen en de wereld moet redden. Maar hij blijft een gewone jongen waarin velen zich kunnen herkennen.

Volgens Zendaya, die de rol speelt van M.J., het vriendinnetje van Peter Parker, willen ze beiden niks liever dan een leven leiden zoals u en ik.

Zendaya: "Spider-Man wil eigenlijk liever gewoon naar school kunnen gaan"

Videospeler inladen...

Spider-Man mag dan een vijftienjarige knul zijn die door een stomme spinnenbeet plots superkrachten krijgt. Hij is in de loop van de tijd wel geëvolueerd. Om het met de woorden van Tom Holland te zeggen: hij is een echte vent geworden.

Tom Holland: "Peter Parker wordt eindelijk volwassen"

Videospeler inladen...

En wat deze nieuwe nieuwe episode betreft in het leven van Spider-Man: de marketingafdeling heeft zijn werk uitstekend gedaan en een enorme buzz  gecreëerd.  Over de hele wereld debatteren fans over wie er in deze film een rol zou kunnen spelen. De makers waren zo bang dat zou uitlekken wie er allemaal meedoet, dat ze sommige acteurs in een vermomming naar de set lieten komen. Dat leidt uiteraard tot wilde speculaties. 

Eén ding is zeker, er zullen een heleboel tegenstanders uit de vorige franchise opduiken, zoals Doc Ock (Alfred Molina), Green Goblin (Willem Dafoe), Sandman (Thomas Haden Church), Electro (Jamie Foxx), Lizard (Rhys Ifans). Spider-Man zal zijn handen vol hebben. 

Tom Holland over de zware missie van Spider-Man in de nieuwe film:

Videospeler inladen...

De vraag is nu: als Spider-Man in deze nieuwe film met zoveel schurken moet afrekenen, krijgt hij die klus in zijn eentje dan wel geklaard? Al maanden gaan er geruchten dat Toby Maguire en Andrew Garfield, die in vorige films Spider-Man vertolkten, ook van de partij zouden zijn. Krijgen we dan meerdere Peter Parkers in één film te zien?  

Over andere mogelijke cameo’s wordt ook nog druk gespeculeerd. En sommige acteurs spelen het spelletje mee. Jack Black, die vooral bekend is voor zijn komische rollen, postte een filmpje op TikTok, als antwoord op de voorspellingen dat hij ook in de film zou opduiken.

Jack Black over zijn mogelijke cameo in de nieuwe Spider-Man film:

Videospeler inladen...

Veel gekker wordt het niet. En dan is er nog de toekomst van Spider-Man, hoe zit het daar mee? Tom Holland suggereerde in een interview in Entertainment Weekly dat dit misschien wel eens zijn laatst Spider-Man-film kon zijn. Dat roept uiteraard nog meer vragen op. Hoe loopt het dan af met Peter Parker en M.J.? Is dit de laatste solofilm van Spider-Man? Is het einde tegelijk een nieuw begin? Zendaya laat een beetje in haar kaarten kijken. 

Zendaya over de toekomst van M.J. en Spiderman:

Videospeler inladen...

Hoe dan ook, de hype doet zijn werk. Al die vragen en onduidelijkheden hebben de voorverkoopcijfers door het dak doen gaan. Die missie heeft Spider-Man alvast tot een goed einde gebracht. Wat zijn toekomst brengt ziet u vanaf vandaag in de bioscoop.

Meest gelezen