Archiefbeeld: midden mei werden in Antwerpen de eerste elektrische bussen van De Lijn voorgesteld. Deze bussen moet je binnenkort ook in Gent zien voorbij rijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: midden mei werden in Antwerpen de eerste elektrische bussen van De Lijn voorgesteld. Deze bussen moet je binnenkort ook in Gent zien voorbij rijden. © Photo News

Gent krijgt grootste stelplaats voor elektrische bussen van Vlaanderen: dossier-Wissenhage in stroomversnelling

GentDe brug langs de Nieuwevaart ligt al bijna tien jaar klaar, maar nu is de aanvraag voor de bouw van een nieuwe bus- en tramstelplaats dan toch ingediend. Gent moet hiermee meteen het grootste aantal elektrische bussen van heel Vlaanderen kunnen stallen. Lees hier welke plannen er op stapel staan. 

8 reacties

  • Bernard Loncke

    2 jaar geleden
    Ja, de burgers gaan wel voor alle kosten opdraaien want dat is het wel! Politiek ligt dit goed bij links/groen, zogezegd prima voor het milieu maar minder voor onze portemonnee !
  • willem merken

    2 jaar geleden
    En waar gaan ze stroom mee maken om die bussen op te laden? Alle Gentse politici op de hometrainer en stoempen maar. En hoe zit het met die schimmelhuisjes?
  • Bart Jans

    2 jaar geleden
    In Duitsland vliegen ze al massaal in vuur, duurbetaald speelgoed om een kleine minderheid groene jongens te plezieren en betaald door een onverschillige meerderheid.
  • Maurice Van der Leene

    2 jaar geleden
    Jongens toch gans diene cinema van dat electrisch. rijden is een grote luchtbel en is gedoemd te mislukken je lost een probleem op en je krijgt er tien in de plaats en de diesels die hier niet meer rijden blijven nog jaren in Afrika enz... rijden en wat denken die slimerikken dat die uitlaatgassen niet naar hier zal overwaaien?
  • Jean Lazoore

    2 jaar geleden
    Als ze nu al 4 Teslas niet kunnen opladen gaan er veel op hun elektrische bus mogen wachten vrees ik.