President Recep Tayyip Erdogan weigerde tot nu toe om zijn monetair beleid bij te sturen.
Volledig scherm
President Recep Tayyip Erdogan weigerde tot nu toe om zijn monetair beleid bij te sturen. © REUTERS

Turkse munt lira op nieuw diepterecord in aanloop naar beslissing centrale bank

De Turkse munt, die al een paar weken in vrije val is, heeft woensdag een diepterecord bereikt van 14,7 lira per dollar. Het nieuwe dieptepunt komt er aan de vooravond van een beslissing van de centrale bank over de rentevoeten.

16 reacties

  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Nu al 17,19. Gaat snel daar. Hoger lager kennen ze daar niet. Alleen lager lager.
  • danny vandepoel

    2 jaar geleden
    Ziet er dan ook niemand dat deze man ook veel goed heeft gedaan voor het land nu is het minder en men hangt hem aan de schandpaal
  • David Lievens

    2 jaar geleden
    Marc Vinck, ge gelooft toch niet dat die verkiezingen eerlijk verlopen? Je spreekt hier over iemand die meer dan waarschijnlijk zijn eigen coupe heeft georganiseerd om zo grote veranderingen te kunnen doen. Gelukkige gaat hij nu nog een megalomaan projectje op poten zetten met zijn kanaal. Zo is de Turkse schatkist zeker leeg na zijn doortocht.
  • Vital Verstraten

    2 jaar geleden
    En Lagarde is ook goed bezig hier in de EU, en dat noemt zich vrijmarkt. Het is steeds hetzelfde, die grote lichten boren een economie de grond in en dan vragen ze zich af hoe dat komt. Wel dat komt doordat de politiek zich met alles moeit, laat de markt haar werk doen door pricediscovery, de markt bepaalt de rente en de waarde van het geld en niet de politiek want dat draait STEEDS uit op ellende voor de werkmensen.
  • Jurgen Herbert

    2 jaar geleden
    Het is de ideale tijd om Lyra te kopen en deze dan na een tijd te verkopen met een enorme winst.