©  PRESSASSOCIATION

Plus ArtikelSnooker 

Wervelwind Luca Brecel raast in een uur naar achtste finales World Grand Prix

Er lijkt geen rem meer te staan op Luca Brecel. Na zijn finale in het UK Championship en zege in de Schotse Open had de nummer 15 van de wereld in zijn eerste wedstrijd op de World Grand Prix slechts een uurtje nodig om een kansloze Jordan Brown met 4-1 naar huis te sturen.

Marnik Geukens

Ja, er zat nog iets in de tank. Wat heet iets ... Luca Brecel leende even de bijnaam van Jimmy White in Coventry. Als een Wervelwind raasde hij over de snookertafel, Jordan Brown (WR 28) zat erbij en keek er vol bewondering naar. Brecel opende met een 100-break, deed daar na enkele missers van Brown een 57 bovenop en leek in frame drie zelfs op weg naar de tweede 147 uit zijn carrière. Maar na het potten, elf keer rood plus zwart, ging Brecel nét iets te voortvarend te werk. Hij probeerde de moeilijkste overgebleven rode bal in een betere positie te duwen, maar eindigde met wit tegen een andere rode bal gekleefd: 88.

Nu tegen Jimmy Robertson

Brown greep zijn kans wel met een 53-break in frame vier, maar nadat hij ongelukkig ook rood zag binnenlopen bij het potten van blauw, viel het doek al vroeg in het vijfde frame. Ook nu had Brecel aan één kans voldoende om met een tweede century (105) het licht uit te knippen: 4-1.

Donderdagnamiddag treft Luca Brecel in de achtste finales (opnieuw best of 7) Jimmy Robertson. De laatste winnaar van de European Masters in Lommel (2018) is intussen gezakt naar de 49ste plaats op de wereldranglijst en had woensdag het geluk aan zijn zijde tegen Matt Selt (WR 27): 4-2.

Luca Brecel-Jordan Brown 4-1. Framescores: 100(100)-0, 74(57)-14, 88(88)-0, 7-81(53), 110(105)-1. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer